MHP'li Kılavuz'dan Sosyal Medya ve TV Önergesi
Haber Detayı
08 Ekim 2020 - Perşembe 13:52 Bu haber 3211 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz'dan Sosyal Medya ve TV Önergesi
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Sosyal medya ve televizyonun çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin önlenmesi konusunda TBMM'ye önerge verdi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz'dan Sosyal Medya ve TV Önergesi

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Sosyal medyanın, toplum üzerindeki etkisi ve bilgisayar/cep telefonu bağımlılığının çocukların gelişimleri üzerindeki etkilerini tespit etmek amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sundu. 

 

BAKAN SELÇUK'TAN CEVAPLANDIRMASI İSTENİLEN SORULAR

 

1-) Sosyal medyanın toplum üzerine etkileri bağlamında bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 

 

2-) Bilgisayar ve cep telefonu bağımlılığının çocukların sağlıklı gelişimlerine olumsuz etkilerinin önlenmesine yönelik bakanlıkça yürütülen bir politika uygulanmakta mıdır? 

 

3-) Televizyonlarda yayınlanan çizgi filmlerin çocuklarda yarattığı olumsuz etkilerin önlenmesine ve milli, ahlaki, kültürel dokularının zedelenmesinin engellenmesine yönelik bakanlığınızca ne gibi çalışmalar yürütülmektedir?

 

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI NEDİR?

 

 Kullanımı her geçen gün artmakta olan sosyal medya, hayatımızın odak noktası haline geldi. Sosyal Medya Bağımlılığı nedir sorusunu cevaplamamız için öncelikle Sosyal medya nedir onun kısaca bir tanımını yapalım. Sosyal medya; duygularımızı, düşüncelerimizi, fotoğraflarımızı, videolarımızı, nerede olduğumuzu paylaştığımız, arkadaşlarımız ve ailemizle iletişim kurabildiğimiz, son dakika haberleri takip edebildiğimiz bir mecradır. Hatta artık günlük medya tüketimi bile sosyal medya platformları üzerinden yapılıyor.

 

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

 

Uyandığınızda ilk aklınıza gelen şey sosyal medya ise bağımlılık belirtisi taşıyorsunuz demektir. Yapılan araştırmalar sonucunda; 5 akıllı cihaz kullanıcısının 4’ü yani, mobil cihaz kullanıcılarının 80’i, sosyal medyaya bakabilmek için 15 dakika erken kalkmayı göze alıyor. Yani geç uyunabiliyor, erken kalkılabiliyor yani uykusuz kalmayı göze alabiliyoruz ama gündemden uzak kalmayı göze alamıyoruz.

 

Sosyal medya hesaplarınızı sürekli yeniliyor ve güncelliyor sanız diğer bir belirtiyi taşıyorsunuz demektir. İnsanlar günde ortalama 2 – 3 saatini sosyal medyada harcıyorlar. Eğer bağımlı olup olmadığınızı merak ediyorsanız kaç saatinizi sosyal mecralarda geçirdiğinizi hesaplayın.

 

Günlük bütün rutinlerinizi sosyal medyada paylaşmadan duramıyorsanız bağımlısınız demektir. Giydiğiniz kıyafetlerden, yaptığınız makyaja, gittiğiniz yerlerden yediğiniz yemeğe kadar her şeyi sosyal medya hesaplarında paylaşıyorsanız sosyal medya bağımlılığı sinyallerini veriyorsunuz demektir.

 

Tüm dünya mobil cihazların etkisi altında. Mobil cihazlardan internet kullanımı iletişim kurabilmek adına en etkili yollardan bir tanesi oldu. E-Maillerin, aramaların, kısa mesajların kullanımının git gide azaldığı bugünlerde WhatsApp, Messenger, Skype, Twitter ve Facebook kullanımı da aynı oranda artmıştır. Eğer bilgiye ulaşmak ve bağlantılar için temel noktanız sosyal medyaysa bağımlılığın diğer bir etkisini gösteriyorsunuz demektir.

 

Canınız sıkıldığında aklınıza gelen ilk seçenek sosyal medyaysa ve farklı bir şey ararken sosyal medya platformlarında kendinizi kaybolmuş olarak buluyorsanız sosyal medya bağımlılığının belirtilerini gösteriyorsunuz demektir.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, Sosyal medya, televizyon, TV, etkileri, çocuklara etkisi, sosyal medya etkisi, TV etkileri, MHP, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı