MHP'li Kılavuz'dan Formasyonsuz Öğretmen Adayına Destek
Haber Detayı
02 Nisan 2021 - Cuma 08:56 Bu haber 3068 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz'dan Formasyonsuz Öğretmen Adayına Destek
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, formasyonsuz öğretmen adaylarının mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik düzenleme yapılmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz'dan Formasyonsuz Öğretmen Adayına Destek

2020 MEB atama takviminde fen edebiyat fakültelerinden mezun olup öğretmenlik hayali kuran gençlere yönelik bir düzenleme yapılmadığını hatırlatan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, formasyonsuz öğretmen adaylarının hak talep edebilecekleri şekilde kılavuzun güncellenmesi gerektiğini söyledi.

 

FORMASYONU OLMAYAN ÖĞRETMEN ADAYLARININ MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİDİR

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''2020 MEB öğretmen atama takvimi, formasyon konusunda mağduriyet yaratmaktadır. 2018 yılından itibaren formasyon uygulamasının kaldırıldığı, yerine tezsiz yüksek lisans düzenleneceği, formasyonsuz adayların ise mağdur edilmeyip sınavı kazananlara belgenin MEB tarafından verileceği ifade edilmiştir. Fakat 2020 MEB atama takviminde bu durum açıklığa kavuşturulamamış, fen ve edebiyat fakültelerinden mezun olup öğretmenlik hayali kuran gençlerimize yönelik bir düzenleme yapılmamıştır. Bu sebepten ötürü, formasyonsuz adayların da hak talep edebilecekleri şekilde kılavuzun güncellenmesi yerinde olacaktır. On binlerce Türk genci bizlerden müjdeli bir haber beklemektedir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, formasyonsuz öğretmen, adaylarına destek, düzenleme yapılması, hak mağduriyeti, MEB, öğretmenlik hakkı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı