MHP'li Kılavuz'dan Bakan Varank'a Soru Önergesi
Haber Detayı
13 Kasım 2020 - Cuma 00:44 Bu haber 2564 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz'dan Bakan Varank'a Soru Önergesi
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın cevaplandırması istemiyle TBMM'ye önerge sundu.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz'dan Bakan Varank'a Soru Önergesi

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin OSB'nde teknoloji kullanımının arttırılması, Mersin Teknoloji Bölgesi’nin etkisinin ve ArGe merkezlerinin artırılması, üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesi, sanayiye destek ve teşviklerin devam ettirilmesine yönelik, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sundu. 

 

BAKAN VARANK'TAN CEVAPLANDIRILMASI İSTENİLEN SORULAR

 

1-) Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nde teknoloji kullanımının artırılması ve yükseltilmesine yönelik bakanlığınızca bir çalışma yürütülmekte midir?

 

2-) Sanayide AR-GE harcamaları ve AR-Ge merkezi sayısının artırılmasına yönelik bakanlıkça bir çalışma yapılacak mıdır?

 

3-) Üniversite-Sanayi ilişkilerinin geliştirilmesi için bir çalışma planlanmakta mıdır?

 

4-) Sanayide destek ve teşvik programlarının artırılmasına yönelik bir çalışma var mıdır?

 

5-) Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin etkisi ve katkısının arttırılmasına yönelik bakanlığınızın yürütmekte olduğu veya planladığı çalışma/çalışmalar var mıdır?

 

6-) Mersin’in tasarım, patent ve faydalı model sayısında iller bazında gerilemesinin nedenleri üzerine bir çalışma yapılmakta mıdır?

 

Resim

 


 
  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Mustafa Varank, OSB, Teknoloji kullanımı, arttırılması, TBMM, soru önergesi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı