MHP'li Karakaya Muhalif İttifakın Asıl Sorununu Açıkladı
Haber Detayı
07 Eylül 2022 - Çarşamba 10:36 Bu haber 2051 kez okundu
 
MHP'li Karakaya Muhalif İttifakın Asıl Sorununu Açıkladı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 6'lı masanın asıl sorununun HDP ile olan ilişkinin Temaslı mı Temassız mı yürümesi olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya Muhalif İttifakın Asıl Sorununu Açıkladı

Küresel tehditlere maruz kalan Türkiye'de yükselen Milliyetçiliğin MHP'ye yarayacağını anlayan ve MHP Sivas Mitinginde Türk Milliyetçilerinin tek yürek olmasından tedirgin olan CHP ve İyi Parti'nin, HDP'ye Bakanlık verme tartışması üzerinden yeni bir tiyatro oyununu sahneye koyması hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Lider Devlet Bahçeli ile Milliyetçilik yarışına girmeye çalışan muhaliflerin akıl tutulması yaşadığını belirterek, CHP'nin yaptığı İYİLİKleri İyi Parti'ye ödetmeye çalıştığı ve HDP'nin yasaklanmış ilişkiyi aşikar etmeye çalıştığı bir ortamda, 6'lı masanın asıl sorununun HDP ile olan ilişkinin Temaslı mı Temassız mı yürümesi olduğunu söyledi.

 

MUHALİFLERİN HDP'YE BAKANLIK VERME STRATEJİSİ AYYUKA ÇIKTI

 

CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek'in ''Millet İttifakı'nın seçimleri kazanması halinde HDP'ye Bakanlık verilebilir.'' beyanatını, eski Milletvekilinin sözlerinin partisini bağlamayacağını ileri sürerek geçiştiren muhalif cenah, CHP'nin mevcut Milletvekili Gürsel Tekin'in aynı görüşü savunması üzerine, 6'lı muhalif ittifak'ın HDP konusundaki gerçek niyetini daha fazla saklayamaz hale geldi. Türk milliyetçiliği üzerinden MHP'den sol cenaha oy devşirmeye çalışan İyi Parti ise 6'lı muhalif ittifak'ın PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile olan ilişkisini sanki bilmiyormuş gibi, takiyye yapmaya devam ederek sözde tepki göstermeye çalıştı.

 

HDP'li Fatma Kurtulan’ın İyi Parti'li Milletvekillerine ''HDP’nin verdiği oylarla o koltuklarda oturuyorsunuz'' sözlerine sesini çıkaramayan, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu'nun "Yavuz it havlamış yine" hakaretleri karşısında suspus olan, Genel Başkanı Meral Akşener'in; HDP'yi meşrulaştırma çabalarını, Selahattin Demirtaş ile kahvaltı güzellemelerini, sözde Kürdistan'dan bahseden HDP'li karşısında suspus olmasını ve en önemlisi de yerel seçimlerde HDP ile birlikte yol yürüdüklerini bilmiyormuşcasına davranmaya devam eden İyi Parti'li Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Yavuz Ağıralioğlu, peş peşe açıklamalar yaparak, yeni bir tiyatro oyununu sahneye koymaya çalıştılar.

 

6'lı muhalif ittifakın HDP'siz seçim kazanma ve Hükümet kurma ihtimalinin hiç olmadığını bal gibi bildiği halde, seçimlerin kazanmaları halinde HDP'ye bakanlık verileceğini dillendiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e göstermelik tepki gösteren İyi Parti'li yöneticilerin takiyyeci tutumuna MHP'den tepki gecikmedi. 

 

KARAKAYA'DAN HDP'YE BAKANLIK VERME TARTIŞMASI HAKKINDA DEĞERLENDİRME

 

2018 seçimleri öncesinde CHP'nin İyi Parti'ye 15 Milletvekili verişini hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, son günlerde CHP'nin İyi Parti'ye yaptığı İYİLİKlerin diyetini ödetmeye çalıştığını belirterek, ''İP’in Aslanları CHP’ye Kükremiş! 'Sen kim oluyorsun da HDP'ye bakanlık veriyorsun' demişler. MHP’den ayrılmadan başlayan ve 6’lı masa kurulana kadar yaşanan süreçte CHP’nin İYİLİKlerini ne çabuk unuttunuz? Birlikte yediniz, içtiniz ve İYİ oldunuz. Adamlar şimdi hesabı getiriyor!'' dedi.

 

6'LI MASANIN ASIL SORUNU: HDP İLE OLAN İLİŞKİ TEMASLI MI TEMASSIZ MI OLACAK?

 

Türk Milliyetçilerinden çekindiği için HDP ile olan işbirliğini gizli yürütmeye çalışan İyi Parti'nin stratejisine karşılık, HDP'nin 6'lı muhalif İttifakta yer alan siyasi partilerle açıkça siyaset yapmak istediğine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''İP’li Ağıralioğlu, 'HDP'ye bakanlık verilebilir.' söyleminde bulunan CHP'li Gürsel Tekin'e 'Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?' sözleri ile tepki göstermiş! İP, HDP ile temassız ilişkiden yana. HDP, bu sefer temaslı diyor. Masanın asıl sorunu bu: Temaslı mı? Temassız mı?'' dedi.

 

KARAKAYA'DAN MHP İLE MİLLİYETÇİLİK YARIŞI YAPAN PARTİLER HAKKINDA DEĞERLENDİRME

 

Bölgesinde lider ülke olma yolunda önemli hamleler yapan Türkiye'nin önünü kesmek için kuşatma stratejisi izleyen Küreselcilere öfkelenen Türk Milletinin Milliyetçilik duyguları artıyor. Kurulduğundan bu yana Türk Milliyetçilerini sol cenaha devşirmeye çalışan İyi Parti, yükselen Milliyetçiliğin MHP'nin lehine olacağını bildiğinden, CHP ve HDP ile göstermelik kavgaya tutuşarak rol kapmaya çalışıyor. Partisindeki Atatürkçü ve Ulusalcı seçmenlerin yükselen Milliyetçilikten etkilendiğini gören Kemal Kılıçdaroğlu ise MHP lideri Devlet Bahçeli ile kendince Milliyetçilik yarışı yapmaya başladı.

 

Partisindeki Atatürkçü ve Ulusalcı seçmenleri MHP ve İyi Parti'ye kaptırmak istemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, son zamanlarda Milliyetçilik vurgusu yapması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Bölücü odaklara tek laf edemeyen, küresel sırtlanların değirmenine su taşıyan ve bekamızı ilgilendiren her konuda patinaj yapan Kılıçdaroğlu’nun ‘Ben Bahçeli’den daha milliyetçiyim’ demesi; akıl tutulmasının çok hazin bir yansımasıdır. Acil şifa diliyoruz.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mevlüt Karakaya, masanın asıl sorunu, ilişkinin, Temaslı mı, Temassız mı, olacak, Türk Milliyetçileri, MHP, ittifaklar
Yorumlar
Haber Yazılımı