MHP'li Karakaya'dan Türk Askerine iftira Atana Manidar Soru
Haber Detayı
10 Eylül 2023 - Pazar 09:58 Bu haber 1883 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan Türk Askerine iftira Atana Manidar Soru
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Türk Askerini yine hedef alan Sezgin Tanrıkulu'na manidar bir soru sordu.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan Türk Askerine iftira Atana Manidar Soru

Son günlerde Irak ve Suriye’de gerilim ve çatışmaların arttığı ortamda, küresel güçlerin Türkiye'nin dikkatini Suriye'den Kerkük'e çekme stratejisinin bir parçası olurcasına, Türk Askerini hedef alarak iç cephede Türkiye'yi oyalama taktiği izleyen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, Türk Askerine iftira atmayı alışkanlık haline getiren Sezgin Tanrıkulu'na, hangi milletin ve ülkenin Milletvekili olduğunu sordu. 

 

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU YİNE TÜRK ASKERİNİ HEDEF ALDI

 

Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'ların terörle mücadelede kullanılmasından rahatsız olduğunu defalarca dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TSK'nın terörle mücadelede kimyasal silah kullandığını iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ilk destek veren Milletvekili olarak bulduğu her fırsatta Türk Askerine saldırmayı gelenek haline getirmişti. Suriye'ye operasyon hazırlığı yapan Türkiye'yi uluslararası arenada suçlu gösterme gayretkeşliğine soyunan HDP'nin hapisteki eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın başlattığı kampanyanın bir parçası olurcasına, Türk Askerinin kimyasal silah kullandığı yalanına sarılan Sezgin Tanrıkulu'nun esas derdi; terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'yi temizleyecek olan Türkiye'yi durdurmaktı.

 

2023 yılının Ağustos ayına gelindiğinde, aynı senaryo sahneye konuldu. Terör örgütü PKK'nın Suriye şubesi YPG’nin katliamlarına artık dayanamayan Arap aşiretleri, küresel güçlerin taşeronluğunu yapan PKK/YPG’ye karşı mücadele başlatmıştı. Terör örgütü PKK'ya karşı olan Kürtler ve Türkmenlerin Arap aşiretlerine destek vermesi üzerine çatışmalar büyüdü. Türkiye'nin Suriye’deki dikkatini dağıtmak isteyen küresel güçler, 2017 yılında Irak ordu karargahı haline getirilen binanın KDP'ye verilmesi meselesini yeniden kaşıyarak, Türkiye'nin dikkatini Kerkük'e çekmeye çalıştı. Türkmen ve Arap grupların protestoları üzerine, Kerkük'teki ordu karargahının boşaltılıp KDP'ye verilmesi kararı durduruldu. 

 

Bölgesel güç olarak, hem Suriye hem de Irak'ta yaşanan gerilim ve çatışmalarla yakından ilgilenen Türkiye'nin, Suriye'ye 5. kez operasyon yapacağı bazı uzmanlar tarafından dillendirilince harekete geçen Sezgin Tanrıkulu; küresel güçlerin, Türkiye'nin dikkatini Suriye'den Kerkük'e çekme stratejisinin bir parçası olurcasına, Türk Askerini hedef alarak iç cephede Türkiye'yi oyalama taktiği izledi. TV100'de yayınlanan Cansu Canan Özgen'in Özgür İfade programına telefonla bağlanan Sezgin Tanrıkulu,  Türk Askerine yönelik skandal sözler sarfederek, ''Türk Silahlı Kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. TSK köyleri yaktı, bombaladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız.'' dedi. 

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN SEZGİN TANRIKULU'NA SERT TEPKİ

 

Türk Askerini hedef alan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada, ''Türk Silahlı Kuvvetleri 15 köylüyü helikopterden attı… diyen kişi bir CHP Milletvekili! İşte malum isimler malum zihniyet. Bugüne kadar terör örgütü PKK’ya yönelik zerre eleştiride bulunmayan CHP’li Tanrıkulu; konu Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Güçleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olunca hakarette ve iftirada sınır tanımıyor. Atatürk’ün partisiyiz deyip, bu iftiracıları partilerinde söz sahibi yapanlara yazıklar olsun!'' dedi. 

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

 

Türk Askerine iftira atan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na tepki göstermeye devam eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sosyal medya hesabından yaptığı ikinci açıklamada, ''PKK cenazelerinde sürekli boy gösteren, İHA'lardan, SİHA'lardan rahatsız olan, Şanlı Türk Ordusuna kimyasal silah kullandı iftirası atarken yüzü hiç kızarmayan, sözde Atatürkçü CHP'li Sezgin Tanrıkulu iftiralarına bir yenisini eklemiş haddini aşmıştır! Atatürk'ün ATA'sından rahatsız, TÜRK'üne düşman PKK sevdalısı bir zatın her fırsatta Türkiye Cumhûriyeti Devleti'ni aciz göstermek en büyük rolü olmuştur. Sicili; Türk Devletine, Türk Milletine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hakaret etmek ve iftira atmak yönünden çok kabarıktır. Soruyoruz kendisine sen hangi milletin vekili, hangi ülkeyi temsil etmektesin Tanrıkulu? Kemal Kılıçdaroğlu neden sessiz? CHP yönetimi neden suskun? Anlaşılan odur ki; PKK ve HDP’yle kurulan yasak ilişki CHP Genel Başkanı’nı tarihi gerçeklerden koparmış, Ankara'dan Kandil’e savurmuştur! Kahraman Mehmetçiğin hiç mi değeri yok CHP yönetiminde? Azîz Türk Milleti şundan emin olsun ki; Türk Milliyetçilerinin son kalesi MHP var olduğu  müddetçe Türklük ebedi, Türkiye Cumhuriyeti baki kalacak, 'düşmanın ülkesi viran olacak Türkiye büyüyüp Turan olacaktır.' Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Tarih ilhamımız, ecdat kaynağımız, Türklük varlığımız, Türk milleti yegâne gücümüz, dahası vazgeçilmezimizdir. Hayalini kurduğumuz, haysiyetle savunduğumuz ne varsa hedefimizdir. Ve de mutlaka ulaşılacaktır.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Mevlüt Karakaya, Türk Askerini, yine hedef alan, iftira Atana, Soru
Yorumlar
Haber Yazılımı