MHP'li Karakaya'dan Bahçeli'yi Hedef Alan Siyasetçiye Tepki
Haber Detayı
24 Ocak 2024 - Çarşamba 09:28 Bu haber 1925 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan Bahçeli'yi Hedef Alan Siyasetçiye Tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan Deva Partili Mustafa Yeneroğlu hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan Bahçeli'yi Hedef Alan Siyasetçiye Tepki

Okuduğu Hutbedeki Şehitlere dua bölümünü çıkaran imamı uyaran Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, hukuk tanımamazlığın ne olduğu konusunda sıkıntısı olan Mustafa Yeneroğlu'na cevap verdi.

 

DEVA PARTİLİ MUSTAFA YENEROĞLU KAYMAKAM VE MHP'Yİ HEDEF ALDI

 

Diyanet İşleri Başkanlığının gönderdiği hutbeden şehitlere rahmet dilenen bölümü okumayan Bahçelievler Camii imamını ve onu savunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı destekleyen Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Hutbenin tamamını okuması için İmamı uyaran Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller'i ve onu destekleyen Mülki İdare Amirleri ile siyasi partileri hedef aldı.

 

Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde Devleti ve Devleti yöneten Cumhurbaşkanını temsil etme görevini layıkıyla ifa eden Kaymakam Burak Akeller'i ''Olaya yaklaşım biçimleri bir devlet adamı vakar ve ciddiyetinden çok tehdit ve aşağılamayı ilke edinmiş bir siyasi partinin trollerine benziyor.'' sözleriyle hedef alan Mustafa Yeneroğlu, Kaymakam Burak Akeller'i savunan MHP'yi ırkçılık ve faşistlikle suçlamıştı.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN İMAMA TEPKİ KAYMAKAMA DESTEK

 

TBMM Grup Toplantısında, Cuma namazında hutbedeki Şehitlere dua bölümünü okumayan imamın tavrının Müslümanca bir tavır olmadığına dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, imamı uyaran Kulp Kaymakamı Burak Akeller’i övdüğü açıklamasında, ''Huzurlarınızda Kulp Kaymakamımız Burak Akellerin tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına, babasına şükranlarımı sunuyor, Müslüman Türk duruşundan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.'' demişti. 

 

MUSTAFA YENEROĞLU'NDAN MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'YE YÖNELİK HADSİZ SÖZLER

 

Kaymakam Burak Akeller'e destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik hadsiz sözler sarfeden Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Devlet Bahçeli alenen suçu ve suçluyu övüyor. Ne Anayasa'yı ciddiye alıyor ne de Türk Ceza Kanunu'nu. MHP adeta hukuk devletine savaş açmış vaziyette. Bu yaklaşım Türkiye’mize yapılabilecek en büyük kötülüktür! Yargısız infaza davettir. Sayın Bahçeli sözlerinde dinimizi ve şehitlerimizi istismar ediyor. Şehitler vatanın huzuru ve güvenliği için, yani terör değil adalet egemen olsun diye şehit oldular! Bunu görmezden gelmek ve herkesi hukuksuzluğa davet etmek devletin temelinde dinamit patlatmaktır.'' dedi.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN MHP'Yİ HEDEF ALAN MUSTAFA YENEROĞLU'NA TEPKİ

 

Kaymakam Burak Akeller'e destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kime deva olduğu meçhul bir Milletvekili Sayın Genel Başkan'ımıza ve partimize dil uzatma cüreti göstermiştir. Asıl hukuk tanımamazlığın devletinin okunması için talimatladığı hutbe metninin bir kısmını bilerek okumayan devlet memuru tarafından yapıldığı aşikarken; onu yasalara uyması için uyaran amirin alnından öpmeyi hukuk tanımamazlık olarak ifade etmek ancak hukuk nedir bilmeyen ya da aklından zoru olan veya tıynetinde bir sıkıntısı bulunanların davranış biçimidir. Sayın Genel Başkanımız bugünkü grup toplantısındaki asil sözleriyle hem hukuka, hem şehitlerimize hem de devletimize ve milletimize sahip çıkmıştır. Türk Milleti bunu gayet iyi anlamış ve dahi takdir etmiştir. Sayın Devlet Bahçeli ve lideri olduğu Ülkücü-Milliyetçi Hareket; anayasamızın, hukukumuzun en büyük güvencesidir. Sayın Devlet Bahçeli; 'Benim Aklım Hep Türkiye' ferasetiyle sadece siyasette değil, aynı zamanda millî hasletlerimizin de ete kemiğe bürünmüş timsalidir. Ülkücü-Milliyetçi Hareket; milletimizin bekası, devletimizin teminatı için her daim dimdik ayaktadır.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Mevlüt Karakaya, Devlet Bahçeli, İmam, Kaymakam
Yorumlar
Haber Yazılımı