MHP'li Karakaya'dan Akşener Hakkında Çarpıcı Açıklama
Haber Detayı
25 Haziran 2023 - Pazar 20:21 Bu haber 2198 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan Akşener Hakkında Çarpıcı Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, FETÖ'nün Meral Akşener'e destek vermesi konusunda ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan Akşener Hakkında Çarpıcı Açıklama

Beyaz TV'de yayınlanan Melissa Bağcı'nın sunduğu Akılda Kalsın proğramında MHP'ye ihanet ederek İyi Parti'yi kuran Meral Akşener'e FETÖ'nün açık destek vermesi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, FETÖ'nün destek oluşunu Meral Akşener'in yol arkadaşlarının bile itiraf ettiğini söyledi.

 

MERAL AKŞENER'İN MHP'YE İHANET EDİP İYİ PARTİ'Yİ KURMA SÜRECİ

 

Ak Parti'nin ilk kez TBMM'de azınlığa düştüğü ve Yüzde 60 blok olarak isimlendirilen muhalefet cenahının ilk kez Milletvekili sayısında çoğunluk elde ettiği 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri gecesinde, yüzde 60 muhalefet bloğunun içinde olan HDP ile koalisyon hükümeti kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin yenilenmesini işaret etmişti. Pensilvanya'dan devreye giren Fethullah Gülen, CHP+MHP+HDP Koalisyonunun kurulması çağrısı yaptı. MHP'yi kandırabileceğini sanan Kemal kılıçdaroğlu, bu koalisyonun kurulması için MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye Başbakanlık teklif etti. HDP'yi Hükumete taşımak istemeyen MHP Lideri Bahçeli tüm teklifleri reddetti. Esasen MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yüzde 60'lık muhalif bloktan ayrıldığı seçim gecesinin, Meral Akşener'in de MHP'den ayrılmaya karar verdiği gece olduğuna dair, bir çok siyasi olay sıralanabilir. Erdoğan'ı iktidardan indirmenin tek yolunun MHP'nin ayrılmasıyla eksilen 60'lık muhalif blok oylarının tamamlanmasını isteyen küresel güçler ile aynı düşünen Meral Akşener, MHP'yi ele geçirerek başaramadığı ''MHP'nin oylarını tekrar 60'lık muhalif bloka kanalize etme'' stratejisini, MHP'ye ihanet ederek kurduğu İyi Parti ile Türk milliyetçilerinden bir kısmını Sol Cenaha Yamama Eylem Planı'nı uyguladı. 

 

MERAL AKŞENER'E FETÖ DESTEĞİNİN PERDE ARKASI

 

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinden 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine kadar olan süreçte, Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen'in bile MHP+CHP+HDP koalisyonunun kurulması için devreye girdiği düşünülürse, DYP, ANAP, Ak Parti ve MHP'den sonra kendi partisini kuran Meral Akşener'e FETÖ'nün destek olduğuna dair birçok işaretler varsa, İyi Parti'nin 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Meral Akşener'in ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Mandacılıkla suçlaması, iz azdırmaktan başka birşey değildir. MHP Lideri Bahçeli'den daha fazla Milliyetçilik taslama iddiasıyla İyi Parti'yi kuran sonrasında CHP'ye yamanan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Himayesi altına giren Meral Akşener'in, partisinin 3. Olağan Kongresi'ndeki tutumu üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, FETÖ'nün Meral Akşener'e destek vermesi konusunda ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu.

 

MHP'Lİ KARAKAYA'DAN AKŞENER HAKKINDA ÇARPICI AÇIKLAMALAR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Ümit Özdağ dahil Meral Akşener'in, bir çok yol arkadaşı FETÖ desteğini sebep gösterek partilerinden ayrılmıştı. O dönemde Meral Akşener henüz MHP'den ayrılmamışken Sayın Genel Başkanımız hepimize dikkat edilmesi hususunda talimat vermişti. O süreçte, CHP teşkilatları ciddi destek vermişti. Hatta Muharrem İnce bile CHP'deyken, Yalova'da Meral Akşener'in toplantısına CHP'lilerin kalabalık bir şekilde destek verdiğini söylemişti. Akşener sözde MHP Genel Başkan aday adayı olduğu o dönemde; Türkiye'nin bir çok yerinde kamuoyu baskısı oluşturmak için mitingler yaptı. Bu mitinglere de FETÖ'nün desteği tamdı. FETÖ'nün dersanelerinden gönderilen mesajlarla öğrenci velileri toplantılara çağırıldı. Zaten FETÖ ile daha evvelinde bile bağlantıları olduğu çok açıktı. FETÖ gizli kapaklı toplantılarda dedikodular üreterek, kamuoyuna yayılmasını sağlamaya çalıştı, ciddi mücadele verdiler. Bu yapı aktif bir şekilde Sayın Devlet Bahçeli'nin MHP Genel Başkanlığından alınması için elinden geleni yaptı. CHP'de bunu yönetimi ve teşkilatları ile destekledi. Ardından 15 Temmuz gerçekleşti. 15 Temmuz'dan sonraki süreçte, MHP 'yi ele geçiremeyeceklerini anlayınca partileşme sürecine geçtiler. Bu, birilerinin yukarıdan yönetenlerin başından beri planladığı birşey mi bilemiyoruz. Hatta, Koray Aydın bile o dönemde televizyona çıkıp Tarla Kongresi'ne FETÖ'nün desteği olduğunu ifade etti.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Mevlüt Karakaya, Kurultay, muhalefet, siyasi partiler, ihanet
Yorumlar
Haber Yazılımı