MHP'li Hüseyin Sözlü Kızıldağ'da Güreş Ağası Seçildi
Haber Detayı
29 Ağustos 2022 - Pazartesi 12:00 Bu haber 3036 kez okundu
 
MHP'li Hüseyin Sözlü Kızıldağ'da Güreş Ağası Seçildi
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin güreş ağası seçildi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Hüseyin Sözlü Kızıldağ'da Güreş Ağası Seçildi

Karaisalı Belediyesi tarafından düzenlenen 537. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri ve Şenlikleri on binlerce kişiyi buluştururken İbrahim Çiftçi'nin Başpehlivan olduğu organizasyonda MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü gelecek yılın güreş ağası seçildi.

 

KIZILDAĞ YAYLASI'NDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLER

 

Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’ya bağlı 1650 rakımlı Kızıldağ Yaylası’nda bu yıl 537.’si düzenlenen karakucak güreşleri Karaisalı Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Sarıçam ve Yüreğir belediyeleri başta olmak üzere Cumhur İttifakı belediyelerinin destekleriyle tamamlandı. Güreşler kapsamında 26 ve 27 Ağustos tarihinde düzenlenen şenliklerde sahne alan Azerin, İnci Mercan, Umut Sülünoğlu, Uğur Önür, Turgay Başyayla ve yerel sanatçılar ise şenliğe katılan on binlerce vatandaşa unutulmaz bir gece yaşattılar.

 

İBRAHİM ÇİFTÇİ BAŞPEHLİVAN, HÜSEYİN SÖZLÜ GÜREŞ AĞASI

 

Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Bulgaristan, Azerbaycan, Gürcistan ülkelerinden gelen yaklaşık 800 güreşçi büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde kol bağladı. Başpehlivanlık finalinde Çağrı Çiğdem’i yenen İbrahim Çiftçi başpehlivanlığı kazanırken, 17 Bin TL’lik ödülünde sahibi oldu. Ağalık seçimlerinde MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü gelecek yıl düzenlenecek organizasyonun güreş ağası seçildi.

 

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Türkiye'nin en köklü güreş organizasyonlarından birisi olduğunu belirten Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan yaptığı konuşmada, “Kızıldağ Karakucak Güreşleri bizim için çok değerli bir kültür mirasıdır. Bu mirası yaşatmaktan onur duyuyoruz.'' dedi.

 

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Resim

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

Resim 

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Resim

Resim

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, Kızıl dağ, Kara kucak Güreşleri, güreş ağası, seçildi, MHP, MHP Karaisalı, Karaisalı Belediyesi, Saadettin Aslan
Yorumlar
Haber Yazılımı