MHP'li Hüseyin Edis'ten Bakan Mehmet Şimşek'e Uyarı
Haber Detayı
23 Ağustos 2023 - Çarşamba 15:33 Bu haber 2526 kez okundu
 
MHP'li Hüseyin Edis'ten Bakan Mehmet Şimşek'e Uyarı
MHP MYK Üyesi Hüseyin Edis, Emeklilere ek zam yapmamakta ısrar eden Bakan Mehmet Şimşek ve Bürokratları uyarıp hatırlatmalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Hüseyin Edis'ten Bakan Mehmet Şimşek'e Uyarı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere herkesin çağrısına kulak tıkayarak, Emeklilere ek zam yapmamakta ısrar eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e uyarı yapan siyasetçilerden birisi olan MHP MYK ve Siyasi Etik Kurul Üyesi Hüseyin Edis, Devletin çeşitli kurumlarında üst düzey Bürokrat olarak çalışmış bir Ekonomist ve Siyasetçi kimliğiyle, Ekonomiden Sorumlu Siyasetçi ve Bürokratlara hatırlatmalarda bulundu. 

 

HAZİNENİN MUSLUĞUNU SADECE EMEKLİLERE KISAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK KULAKLARINI TIKADI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükumetin gereğini yapmasını istercesine, ''Emeklilerimize yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.'' demişti. Cumhur İttifakına destek veren siyasi parti Genel Başkanlarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, benzeri açıklamalar yaparak Emeklilere ek zam istemişti. Cumhur İttifakının 3 ortağından gelen tekliflere, başta Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği gibi birçok STK'nın yanısıra yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi. Mesajı alan Ak Parti, konunun yeniden değerlendirilebileceği yönünde açıklamalar yaptı. Ancak, Emeklilere yapılan maaş artışı zammı yüzde 25'te kaldı. 

 

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'İN TUTUMU EMEKLİLERİ VE CUMHUR İTTİFAKINI KIZDIRDI

 

Bahçeli, Destici ve Erbakan'ın teklifi üzerine umutlanan 15 milyon Emeklinin hayali, Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in onay vermemesinden dolayı resmen yıkıldı. Enflasyon artışını gerekçe göstererek, Hazinenin musluğunu sadece Emeklilere kısan Bakan Mehmet Şimşek'e tepkiler büyüyor. Asgari ücretlilere ve memurlara yüksek maaş artışı yapılırken kendilerine çok düşük zam yapılması, ezici çoğunluğu Cumhur İttifakını destekleyen Emeklilerin Adalet Duygusunu zedeledi. Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını istemeyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tutumu; Emeklilerin yanısıra Ak Parti, MHP, BBP, YRP'lileri de kızdırdı. MHP'liler, BBP'liler ve YRP'liler, Emeklilere ek zam isteyen Liderlerinin sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın. Ak Partililer, Emeklileri enflasyona ezdirmeme sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın.  

 

EMEKLİLERİ PARA PAZARLIĞI YAPIYOR POZİSYONUNA SOKMAYIN!  

 

Emeklilere yapılan maaş artışı zammının yüzde 25'te kalmasının sıkıntısını anlayan siyasi iktidar mensupları, Emeklilere yapılması düşünülen ek zammın yılbaşına ertelendiğini açıklayarak, Emeklileri ikna etmeye çalıştı. Emeklilere ek zammı yılbaşına ertelemek, Adaletsizliği yılbaşına kadar sürdürmek demektir. Geç gelen Adalet; Adalet değildir. Yılbaşında yapılacak zam herkese yapılacağından, Emeklilerin maaşının yine geride kalacağını bilmeyecek kadar saf olmayan Emekliler; Asgari Ücretlilere ve Memurlara yapılan yüksek zam geri alınamayacağına göre, Adaleti sağlamak için Emeklilere de aynı oranda zam yapılması zorunluluğunu siyasi iktidara hatırlattı. Ülkenin Bekası için her seçimde Cüzdanı ile Devletin Bekası arasına sıkıştırıldıkları halde yine de Cumhur İttifakını desekleyen Emekliler; kendilerinin 'Ülkenin sıkınısı varken para pazarlığı yapıyorlar' pozisyonuna düşürülmesinden rahatsız oldu. 

 

EMEKLİLERE EK ZAM YAPILMAMASI CUMHUR İTTİFAKINI YEREL SEÇİMDE SIKINTIYA SOKAR

 

Liderlerinin sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın olan Cumhur İttifakı mensuplarının tepkisi, Yerel Seçimlere kadar bitecek mi? Üstelik, Yerel Seçimlere 2,5 ay kala yapılacak zam, çoktan kararını vermiş Emeklileri ikna etmeye yetmez. 22 yıldır seçim kazanma uzmanı olmuş Ak Parti'ye, bunu hatırlatmak da hoş değil. 15 milyon Emekliyi karşısına almış bir Cumhur İttifakını Bakan Mehmet Şimşek kurtaramaz. Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını istemeyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösteren Emekliler ve siyasetçiler; İşçi, Memur ve Emeklilere yapılan zam görüşmelerine ev sahipliği yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a da tepki göstermeye başladı. Emeklilerin yanısıra Cumhur İttifakı mensuplarının tepkisini alan siyasi iktidarın, 8 ay sonra yapılacak Yerel Seçimlerde sıkıntı yaşayacağı aşikar. İşte bu nedenlerden dolayı Cumhur İttifakında yer alan siyasetçiler, siyasi iktidarı uyarmaya devam ediyor.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN EDİS'TEN EMEKLİLERE ZAM KONUSUNDA EKONOMİ YÖNETİMİNE UYARI

 

Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinn mezun bir Ekonomist olarak, PTT Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Sayıştay Başkanlığı gibi Devletin çeşitli kurumlarında Müfettiş, Denetçi ve Kurul Üyeliği görevinlerinde bulunan Hüseyin Edis, siyasete atıldıktan sonra 25. Dönemde Samsun Milletvekili seçilmiş, halen MHP MYK ve Siyasi Etik Kurul Üyesi olarak siyasi hayatına devam etmektedir.

 

Devletin çeşitli kurumlarında üst düzey Bürokrat olarak çalışmış bir Ekonomist ve Siyasetçi kimliğiyle, Ekonomiden Sorumlu Siyasetçi ve Bürokratların izlediği vergi artışı ve emeklilere az zam yapma politikasını eleştiren MHP MYK ve Siyasi Etik Kurul Üyesi Hüseyin Edis, 17 Temmuz 2023 arihin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''31 yılını devletin üst düzey görevlerinde geçirmiş, ekonomi fakültesini bitirmiş biri olarak, Ekonomiden sorumluların, sadece vergi artışı ve ücretli kesim ile emeklilerin maaşları üzerinden devletin gelirlerini artırma çalışmalarını ciddi eksiklik olarak görmekteyim. Enflasyonla mücadelede, para  ve maliye politikaları alım gücünü azaltarak, kısa vadede başarı sağlansa da uzun vadede yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapacak sonuçları olacaktır. Öneri, Cumhuriyet döneminin önemli kurumlarından olan Milli Produktivite Merkezi benzeri çalışmalara ağırlık verilerek, Verimlilik artışının sağlanması, Devlet harcamalarından tasarruf edilerek yatırıma daha fazla pay ayrılması  ve üretim artışı ile talebin karşılanması.'' dedi. 

 

MHP'Lİ HÜSEYİN EDİS'TEN EMEKLİLERE ZAM KONUSUNDA YENİ AÇIKLAMA

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere Cumhur İttifakına destek veren tüm siyasi parti Genel Başkanlarının, başta Türkiye Kamu-Sen olmak üzere tüm sendikaların, Emekli Derneklerinin ve 15 milyon Emeklinin çağrısına kulak tıkayarak Emeklilere ek zam yapmamakta ısrar eden Ekonomiden Sorumlu Siyasetçi ve Bürokratlara hatırlatmalarda bulunan MHP MYK Üyesi Hüseyin Edis, sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklamada, ''Yıl 2001; Asgari ücret 102,36 TL= 9,7 çeyrek altın. En düşük emekli maaşı 159 TL= 15,9 çeyrek altın. En düşük emekli maaşı asgari ücretin 1,5 katı. Yıl 2023 asgari ücret 11.402 TL= 4,44 çeyrek altın. En düşük emekli aylığı 7.500 = 2,56 çeyrek altın. İstatistik bunu söylüyor.'' dedi. 

 

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, MHP MYK Üyesi, Hüseyin Edis, Emeklilere ek zam, Mehmet Şimşek
Yorumlar
Haber Yazılımı