MHP'li Ersoy: Önlem Alınmazsa Gıda Üretimi Tehlikede
Haber Detayı
21 Ocak 2022 - Cuma 09:57 Bu haber 2327 kez okundu
 
MHP'li Ersoy: Önlem Alınmazsa Gıda Üretimi Tehlikede
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik alınacak tedbirler konusunda uyarılarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Ersoy: Önlem Alınmazsa Gıda Üretimi Tehlikede

Küresel iklim değişikliğinin toprak üzerindeki olumsuz etkilerini hatırlatarak alınacak önlemler konusunda uyarılarda bulunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, arazi kullanımındaki yöntemlerle İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltabileceklerini belirterek, toprağın ve suyun verimli kullanılması adına alınması gereken önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesini istedi.

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN OLUMSUZ ETKİLERİNİ AZALTMAK ELİMİZDE

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Küresel iklim değişikliğinin toprak üzerinde önemli etkileri vardır. Küresel ısınmadan kaynaklanan ve hâlâ devam eden toprak nemindeki düşüşün gıda üretimi üzerindeki etkilerle birlikte tarımdaki sulama ihtiyacını artırabileceği ve daha az verime, hatta çölleşmeye neden olabileceği öngörülmektedir. İklim değişikliğini arazi kullanımındaki yöntemler ve topraktaki değişimlerle hızlandırabilir ya da yavaşlatabiliriz. Sağlıklı ve sürdürülebilir toprak yönetimi olmadan iklim krizlerini engelleyemez, gıda üretemez ve değişen bir iklime uyum sağlayamayız. Önemli bir tarım ülkesi olarak toprağımızın ve suyun verimli kullanılması adına alınması gereken önlemleri ivedilikle hayata geçirmeliyiz.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili, Ayşe Sibel Ersoy, iklim değişikliği, küresel ısınma, olumsuz etkileri, azaltılması, alınacak tedbirler, toprak ve su, kullanımı, gıda üretimi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı