MHP'li Ersoy'dan Kuraklık Sıkıntısına Çözüm Önerisi
Haber Detayı
27 Ocak 2021 - Çarşamba 11:02 Bu haber 2018 kez okundu
 
MHP'li Ersoy'dan Kuraklık Sıkıntısına Çözüm Önerisi
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Türkiye'nin önlem alınmadığı takdirde kuraklık sorunu yaşayacağını söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy'dan Kuraklık Sıkıntısına Çözüm Önerisi

Türkiye'nin sanıldığı gibi su zengini bir ülke olmayıp su stresi çeken bir ülke olduğuna dikkat çeken MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Coronavirüs salgınıyla uğraşırken insanlığı tehdit eden kuraklık sonununa karşı da önlem alınması gerektiğini belirterek, su rezervlerinin korunması için tarımsal faaliyetlerde kapalı sulama sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 

TÜRKİYE SANILDIĞI GİBİ SU ZENGİNİ DEĞİL SU STRESİ ÇEKEN BİR ÜLKEDİR

 

Türkiye'deki su rezervlerinin korunmasına yönelik tedbir alınması gerektiğine dikkat çeken MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Türkiye, kişi başına kullanılabilir su miktarı göz önünde bulundurulduğunda sanılanın aksine su zengini değil, su stresi çeken bir ülke olarak kabul edilmektedir. Bugün, tatlı su kaynaklarımızın yüzde 74'ü tarımda, yüzde 15'i evsel kullanımda ve yüzde 11'i de sanayide kullanılmaktadır. Su rezervlerinin korunması için özellikle tarımsal faaliyetlerde kapalı sulama sisteminin hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir.'' dedi.

 

CORONAVİRÜSLE UĞRAŞIRKEN KURAKLIK SORUNUNU GÖZDEN KAÇIRMAYALIM

 

Coronavirüs salgınıyla uğraşılırken insanlar için hayati bir önem arzeden su sıkıntısının çözümü için de çaba sarfedelmesi gerektiğini belirten MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Türkiye ve pek çok ülke için uydu üzerinden görüntüleme yapan NASA, 11 Ocak 2021 tarihinde yayınladığı görüntülerle Türkiye'nin yer altı suları için kritik durumu göz önüne sererek 2021 yılı başlarında Türkiye'nin çoğu bölgesinde şiddetli kuraklık yaşandığını vurguladı. Küresel anlamda tehdit unsuru olan Covid-19'la uğraşırken insanlığı tehdit eden diğer bir tehlike olan kuraklık sorununa da gerekli hassasiyeti göstermek gerektiğini de unutmayalım.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ayşe Sibel Ersoy, kuraklık sorunu, su sıkıntısı, su zengini ülke, Türkiy
Yorumlar
Haber Yazılımı