MHP'li Erdem'den Bakan Soylu'ya Coronavirüs Önergesi
Haber Detayı
01 Eylül 2020 - Salı 20:33 Bu haber 6512 kez okundu
 
MHP'li Erdem'den Bakan Soylu'ya Coronavirüs Önergesi
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Coronavirüs tedbirleri konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.
MHP Haberi
MHP'li Erdem'den Bakan Soylu'ya Coronavirüs Önergesi

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İstanbul’daki Millet Bahçelerinde uygulanan Coronavirüs tedbirleri hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplandırması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

 

HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUZ

 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''İstanbul’da yapımı tamamlanan ve milletimizin hizmetine sunulan millet bahçelerinde koronavirüs ile mücadele sürecinde sosyal mesafenin korunması ve gerekli tedbirlerin alınması için soru önergemizi verdik. Herkese sağlıklı günler diliyoruz.'' dedi.

 

 

SORU ÖNERGESİNİN GEREKÇESİ

 

Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru ''81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi'' hedefiyle yola çıkılan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), yapımı devam eden millet bahçelerinin bir kısmının yapımı hala devam ederken, bir kısmı da milletimizin hizmetine açılmıştır.

 

BAKAN SOYLU'DAN CEVAPLANDIRMASI İSTENİLEN SORULAR

 

1-) İstanbul'da yapımı tamamlanan ve milletimizin hizmetine sunulan kaç tane millet bahçesi vardır? Kaç tanesinin yapımı halen devam etmektedir? İlçelere göre dağılımı ne şekildedir?

 

2-) İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde millet bahçelerinde sosyal mesafe kuralları uygulanmakta mıdır? Uygulanmaktaysa bu süreçte nasıl bir düzenleme getirilmiştir? 

 

3-) İstanbul ili içerisinde faal olan millet bahçeleri kaçar metrekareden oluşmaktadır? Sosyal mesafe kuralına uyulması açısından metrekare hesabıyla vatandaşlarımızın millet bahçesine alınması hususunda bir düzenleme yapmayı planlıyor musunuz? Planlıyorsanız ne zaman uygulamaya geçilecektir?

 

4-) İstanbul'daki millet bahçelerinde sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığı ne şekilde, kimler tarafından ve ne sıklıkla denetlenmektedir?

 

Resim

 

Resim

 

Resim


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Arzu Erdem, Millet Bahçesi, coronavirüs tedbirleri, sosyal mesafe, maske, Süleyman Soylu, soru önergesi
Yorumlar
Haber Yazılımı