MHP'li Bulut'tan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Çağrı
Haber Detayı
23 Ekim 2021 - Cumartesi 10:26 Bu haber 1806 kez okundu
 
MHP'li Bulut'tan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Çağrı
MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, ÇKS Belgesi, Sulama Birlikleri ve HES şirketleri konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrıda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Bulut'tan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Çağrı

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların sıkıntılarının çözümüne yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrıda bulunan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Çiftçi Kayıt Sistemi belgesinden devletin ücret almaması, Sulama Birliklerinin ve HES şirketlerinin denetlenmesi konularında önerilerde bulundu.

 

ÇKS BELGESİNDEN ÜCRET ALINMAMALIDIR

 

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların teşvik, destek ve düşük faizli kredilerden faydalanması için almak zorunda olduğu ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belgesinden devletin ücret almaması için Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrıda bulunan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Tarım ve Orman Bakanlığımız bünyesinde il ve ilçe müdürlükleri vasıtasıyla, yıl içerisinde, çiftçilerimizin gerek ÇKS gerek hayvan nakillerinde iş ve işlemlerin devamı için evrak çıkarılmaktadır. Bu evrakların hazırlanma aşamasında çiftçilerimizden ciddi bir para tahsilatı da gerçekleşmektedir. Zor günler geçiren çiftçimizin bu döner sermaye yükünden acilen kurtarılması ve işlemlerin ücretsiz yapılması gerekmektedir.'' dedi. 

 

SULAMA BİRLİKLERİ VE HES ŞİRKETLERİ DENETLENMELİ

 

Sulama Birlikleri ve HES şirketlerine yönelik vatandaşların şikayetlerini dile getiren MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, ''Bunun dışında, Devlet Su İşleri tarafından yönetilen sulama birlikleriyle ilgili şikâyetler her geçen gün artmaktadır. Çiftçi aleyhine ardı ardına başlatılan icra takipleri ve sulama birliklerinin çiftçilere adil davranmadığına ilişkin iddialar dikkate alınmalı ve denetlenmelidir. Yine, Yeşilırmak havzası üzerinde faaliyet gösteren HES şirketleri köylüye sulama suyu vermek konusunda kayıtsız kalmaktadır. Bu şirketlerin de ivedi bir şekilde denetim altına alınması gerekmektedir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Tokat Milletvekili, Yücel Bulut, Çiftçi Kayıt Sistemi, Belgesi, Sulama Birlikleri, sulama sorunu, konusunda, Tarım ve Orman Bakanlığı, çağrı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı