MHP'li Bülbül: Türkiye'nin Başını Çektiği İrade Hesap Soracak
Haber Detayı
25 Kasım 2023 - Cumartesi 19:21 Bu haber 2110 kez okundu
 
MHP'li Bülbül: Türkiye'nin Başını Çektiği İrade Hesap Soracak
MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Türkiye'nin başını çektiği iradenin Netanyahu'nun yargılanmasını sağlayacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Bülbül: Türkiye'nin Başını Çektiği İrade Hesap Soracak

1995 yılında Boşnaklara yönelik Srebrenitsa'da katliam yapan Bosna kasabı Ratko Mladic'in akıbetini hatırlatan MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Türkiye'nin başını çektiği iradenin Ratko Mladic gibi Gazze'de katliam yapan Netanyahu'nun da Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını sağlayacağını söyledi.

 

MHP'Lİ LEVENT BÜLBÜL'ÜN NETANYAHU'YA YÖNELİK TBMM'DE YAPTIĞI KONUŞMA

 

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Gazze'de katliam yapan İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Bosna kasabı Ratko Mladic'e benzeten MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, ''22 Kasım 2017'de Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi 'Bosna kasabı' olarak bilinen Sırp Komutan Ratko Mladic hakkında 1995 yılında Srebrenitsa soykırımında 8 binden fazla Müslüman Boşnak'ı topluca ve vahşice katletmekten dolayı insanlığa karşı suç işlediği ve savaş kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkûm etmiştir. Hiç şüphe yok ki bugünün Ratko Mladic'i, Radovan Karadzic'i İsrail terör devletinin başındaki Netanyahu'dur. Bugün Gazze'de hastaneler, okullar, camiler, kiliseler, mülteci kampları, pazar yerleri içinde masum insanlar olduğu biliniyor olmasına rağmen bombalanmakta, yine kimyasal kitle imha silahları sivil, kadın, çocuk demeden Gazzeli kardeşlerimizi yok etmektedir.'' dedi. 

 

TÜRKİYE'NİN BAŞINI ÇEKTİĞİ İRADE NETANYAHU'NUN YARGILANMASINI SAĞLAYACAK

 

Türkiye'nin başını çektiği iradenin Gazze'de katliam yapan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını mutlaka sağlayacağını belirten MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, ''Türkiye olarak göstermiş olduğumuz her yönden büyük çabaların yanında İstanbul 2. Barosunun öncülük ettiği ve dünyanın her yerinden 3 bine yakın hukukçunun imzasının bulunduğu dilekçeyle delilleriyle birlikte başta Netanyahu olmak üzere diğer suç ortaklarının insanlığa karşı işledikleri suçtan dolayı Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurulduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Biz inanıyoruz ki bu zulümle İsrail abat olamayacaktır, İsrail'in sonunun berbat olacağını bugünden ifade etmek gerekiyor. Bugün dünya görmez, duymaz, konuşmaz olabilir ancak inanıyoruz ki Türkiye'nin başını çektiği vicdan, merhamet ve adalet temsilcisi olan -bütün dünyada kim varsa- bütün insanlar inşallah bu hesabın sorulmasında en kuvvetli itekleyici güç olacaktır. Buradan bir defa daha katil İsrail'i, terör devleti İsrail'i yapmış olduğu bu katliamlar, soykırım nedeniyle lanetliyorum.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Muhammed Levent Bülbül, Türkiye, başını çektiği irade, Hesap sorar
Yorumlar
Haber Yazılımı