MHP'li Başkan Yılmaz Öncülüğünde Zafer Yürüyüşü
Haber Detayı
04 Ocak 2022 - Salı 10:28 Bu haber 1383 kez okundu
 
MHP'li Başkan Yılmaz Öncülüğünde Zafer Yürüyüşü
MHP'li Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın öncülüğünde gerçekleştirilen 3 Ocak Zafer Yürüyüşü'nde Mersinliler tek yürek oldu.
MHP Haberi
MHP'li Başkan Yılmaz Öncülüğünde Zafer Yürüyüşü

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü nedeniyle Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın öncülüğünde gerçekleştirilen 3 Ocak Zafer Yürüyüşü'nde, 7’den 70’e herkes tek yürek olarak milli mücadele ruhu ve heyecanıyla tüm Türkiye'ye örnek oldu.

 

MHP'Lİ BAŞKAN YILMAZ, 3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜŞÜNE ÖNCÜLÜK ETTİ

 

Mersinliler; 3 Ocak Zafer Yürüyüşü'nde bir araya gelerek, kalpaklarıyla, bayraklarıyla, marşlarla, mehteran eşliğinde Toroslar'dan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın öncülüğünde binlerce Mersinlinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte, 7’den 70’e herkes tek yürek olarak milli mücadele ruhu ve heyecanıyla tüm Türkiye'ye örnek oldu. Mersin'in dört bir yanından gelen binlerce kişi Atalarının mirasına sahip çıktı. Sabahın erken saatlerinde Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara Toroslar Belediyesince milli mücadelenin simgesi kalpak hediye edilirken, aynı zamanda sıcak çorba ikramında da bulunuldu. Yürüyüş öncesinde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için belediye önünde bir tören düzenlendi.

 

3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜŞÜNE YOĞUN KATILIM

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yürüyüş; MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek, Toroslar İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Belediye Başkanları, Teşkilat Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Toroslar Belediye binası önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşte temsili Elif’in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar da tarihi yeniden canlandırdı. Mersin’deki kurtuluş coşkusunu görüntülemek isteyenler ise cep telefonlarına sarılırken, evlerinin ve işyerlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da korteje Türk Bayraklarıyla ve alkışlarıyla destek verdi.

 

BAŞKAN YILMAZ: HER 3 OCAK'TA YÜREKLERİMİZ BİR BAŞKA ÇIRPIYOR

 

Binlerce Mersinli ile birlikte kol kola girerek marşlar ve mehteran eşliğinde yürüyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Kuvayi Milliye ruhunun bir kez daha yaşatılarak atalarının emanetine sahip çıktıklarını belirttiği açıklamasında, ''Bugün 3 Ocak Mersin’in kurtuluş günü. Bugün Kuvayi Milliye ve Milli irade bayramı. İngilizler, Fransızlar bölgemizi işgal ettiler. Ermeni çetecileri de halka zulüm ettiler. Kuvayi Milliyeciler bir araya geldi. Milli iradeyle, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, liderliğinde Kurtuluş Savaşımızı verdik. Bağımsızlığımıza kavuştuk. 3 Ocak Zafer Yürüyüşümüzü bu yıl da gururla, coşkuyla, birlik beraberlik içinde gerçekleştirdik. Tüm hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Mersinimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü kutlu olsun.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Toroslar Belediye Başkanı, Atsız Afşın Yılmaz, öncülüğünde, gerçekleştirilen, 3 Ocak Zafer Yürüyüşü, Mersinliler, tek yürek, kurtuluş günü, Mersin haberleri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı