MHP'li Başkan Topuz'a Atıklardan Yapılan Bozkurt Heykeli
Haber Detayı
12 Haziran 2020 - Cuma 08:34 Bu haber 2609 kez okundu
 
MHP'li Başkan Topuz'a Atıklardan Yapılan Bozkurt Heykeli
Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz'a Geri dönüştürülebilir atıklardan oluşturulan Bozkurt Heykeli hediye edildi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Topuz'a Atıklardan Yapılan Bozkurt Heykeli

Geri dönüştürülebilir atıklardan oluşturduğu heykeller ile sanatını icra eden, halkın bilinçlendirilmesi amacı ile oluşturduğu eserleri ile bilinen Mervan Altınorak Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’a Metal atıklardan oluşturduğu Bozkurt Heykelini hediye etti.

 

DUYARLILIĞIN ARTTIRILMASI AMACIYLA ÇALIŞMA YAPIYORUZ

 

Gerçekleştirdiği çalışmalar ile atıkların insan hayatındaki rolünün ve tehlikesinin gösterilmesi yönünde önemli eserlere imza atan Hatay Valiliği Yerel Sanatçısı Mervan Altınorak, ''Toplumumuzun geri dönüştürülebilir malzemelerin doğamızı ve insan sağlığını ne kadar tehlikeye soktuğu göz önünde bulundurularak, duyarlılığın arttırılması amacı ile birçok eser ortaya çıkardık. Bu eserler arasında At, kelebek, kaplumbağa, balık, insan portresi gibi çalışmalar hazırladık. Bunların yanı sıra Karataş Belediye Başkanımıza da 1,5 metre boyutunda Metal atıklardan hazırladığım Bozkurt Heykeli takdim ettim. Değerli başkanım vizyonu geniş, sanata ve sanatçıya önem veren ayrıca çevresel faaliyetlere karşı duyarlı bir yapıya sahip. Değerli Belediye Başkanımız Sayın Necip Topuz’u tanımış olmak bizlere büyük mutluluk verdi. İnanıyorum ki başkanımız ile birlikte Karataş’ta güzel çalışmalara birlikte imza atacağız.'' dedi.

 

BU ÇALIŞMALAR KARATAŞIMIZA DEĞER KATACAK

 

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, ''Dünyanın en büyük sorunlarından biri haline gelen atıkların yönetimi toplumsal duyarlılığın arttırılması ve bilinçlendirme çalışmaları ile gerçekleştirilebilecektir. Atıkların sanatsal çalışmalara dönüştürülmesi yönünde önemli eserlere imza atan değerli Hocam Mervan Altınorak bizleri onure ederek Bozkurt heykeli hediye ettiler. Şahsım adına öncelikle kendilere teşekkürlerimi sunarım. Mervan Hocamız ile ilçemizde yapılacak birçok çalışmaya imza atmak üzere bir araya geldik. İlçemizin geri dönüştürülebilir atıklar ile ilgili duyarlılığını arttıracak ve bölgede sanatsal niteliklerin arttırılmasına olanak sağlayacak çalışmalara birlikte gerçekleştireceğiz. Sanatın ve toplumsal duyarlılığın ön planda olacağı bir Karataş için gerçekleştireceğimiz çalışmaların Karataş’ımıza değer katacağına inanarak Mervan Altınorak hocama çok teşekkür ederim.'' dedi.

 

 Resim

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Bozkurt Heykeli, Karataş Belediyesi, g
Yorumlar
Haber Yazılımı