MHP'li Başkan Çay'dan Vatandaşlara Doğal Gaz Müjdesi
Haber Detayı
03 Şubat 2022 - Perşembe 09:29 Bu haber 1993 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay'dan Vatandaşlara Doğal Gaz Müjdesi
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, doğal gaz konusunda açıklamalarda bulunarak, vatandaşlara müjde verdi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay'dan Vatandaşlara Doğal Gaz Müjdesi

Pozantı İlçesine doğal gaz gelmesi konusunda doğum gününde vatandaşlara müjde veren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 2022 yılının sonuna doğru D-750 Karayolu üzerindeki esnafların ve Atatürk Caddesi’ndeki iş yerleri ve evlere doğal gaz meşalesinin yakılacağını belirterek, 2023 yılında ise tüm ilçeye doğal gazın ulaştırılacağını söyledi.

 

BAŞKAN ÇAY'IN İLÇESİNE DOĞAL GAZ MÜJDESİ VERDİĞİ AÇIKLAMASI

 

Pozantı İlçesine doğal gaz gelmesi konusunda sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Bugün benim doğum günüm. Bu saate kadar bütün dostlarım, mutluluğumu paylaşarak beni mutlu ettiler. Ben de bu mutlulukla aldığım heyecanla, şuan sizi mutlu etmek için karşınızdayım. Pozantılılar’ın yıllardır beklediği, özlemini duyduğu, gazete sütunlarında yer alan çağrıları, meclis gündemine gelen istekleri nihayet karşılık buluyor. Herkes diyordu ki “Başkanım Pozantı’ya doğalgaz ne zaman gelecek?” Mücadele ettik, girişimlerde bulunduk. Resmi olarak yazışmalar yaptık ve bir sürü zaman geçti. Dolayısıyla dişe dokunur net bir bilgi olmadan, sizlere bugüne kadar olduğu gibi sonuca ulaşmadan herhangi bir şey söyleyememiştik.'' dedi.

 

BUGÜN BİR ŞEYİ DEĞİL, ÇOK ŞEYİ SÖYLEME ZAMANI

 

Bundan yaklaşık 6 ay önce Adana Valisi Süleyman Elban’ın öncülüğünde gerçekleştirdikleri bir toplantıda ilk kıvılcımların belirdiğini hatırlatan Başkan Çay, ''Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez Bey’in, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekilimiz Sayın Jülide Sarıeroğlu, yine Ak Parti Milletvekilleri, Tamer Dağlı, Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci’nin ve Cumhur ittifakına mensup ilçe belediye başkanlarının katılımıyla doğalgaz ile ilgili bir toplantı gerçekleştirmiştik. Ayrıca toplantıya Türkiye genelindeki dağıtımda öncü ve en önemli firma olan Aksa Doğalgaz Genel Müdürü Sertaç Uraz Beyefendi ve Adana Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Halit Demir Beyefendi de katıldı. Burada Adana’nın bizzat genel enerji dağıtımı, doğalgaz durumu masaya yatırıldı. İlçe Belediye Başkanları yeri geldiğinde kendi bölgeleriyle ilgili sözler aldılar.'' dedi.

 

ÖNCELİK POZANTI’YA VERİLDİ

 

Pozantı'ya doğal gaz getirilmesi konusunda verdiği mücadele hakkında bilgilendirmelerde bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Sayın Bakandan söz alarak, Pozantı’nın yaz aylarında yoğun yaylacı göçü ile nüfusun 150 binlere ulaştığını, sadece Akçatekir’de 33 bin konut olduğunu ama özellikle Pozantı merkezde ana arterlerin hemen hemen hepsinin artık apartmanlaştığını, 2 adet su fabrikasının olmasıyla birlikte karayolu üzerinde irili ufaklı 30’a yakın iş yerleriyle bacasız birer fabrika olduğunu ifade ederek, diğer ilçelere göre öncelikli yatırım yapılmasının daha kabul olacağını ifade etmiştim. Benim bu söylemlerime Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekilimiz Sayın Jülide Sarıeroğlu Hanımefendi ve Adana Milletvekilimiz Tamer Dağlı Beyefendi de sözlerimin doğruluğuna işaret ederek, destekleyici ifadeler kullanmışlardı.'' dedi.

 

2022 YILINDA SADECE POZANTI’YA YATIRIM YAPILACAK

 

Aksa Doğalgaz Adana Bölge Müdürü Halit Demir’in kendisini ziyaret ederek, bundan sonraki süreç hakkında bilgilendirdiğini belirten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Sayın Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez Bey’in talimatıyla 2022 yılı içerisinde Adana’nın ilçelerinde bir tek Pozantı’da, 2023 yılında ise diğer ilçelerde yatırım yapılacağını ifade ettiler. Allah kısmet ederse 2022 yılının sonuna doğru Pozantı’nın ana caddesi olan Atatürk Caddesi ve D-750 Karayolu üzerindeki iş yerleri öncelikli olmak şartıyla yatırıma başlayacaklar. 2023 yılında ise diğer ara sokaklar ve mahallelere doğalgaz ulaştırılacak.'' dedi.

 

EVİNE GİTMEDEN POZANTILILARLA PAYLAŞTI

 

Aldığı müjde karşısında çok sevindiğini ifade eden Başkan Mustafa Çay, kendisinin de evine gitmeden vatandaşlarla paylaşarak, Pozantılılar’ı sevindirmek istediğini söyledi. İlçeye doğalgaz getirilmesi sürecinde katkı sağlayanlara teşekkür eden Başkan Çay, ''Başta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez Beyefendiye, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekilimiz Sayın Jülide Sarıeroğlu’na yine Ak Pati Adana Milletvekillerimiz Sayın Tamer Dağlı, Abdullah Doğru ve Ahmet Zenbilci Beyefendiye, Sayın Adana Valimiz Süleyman Elban Bey’e, Aksa Doğalgaz Genel Müdürü Sertaç Uraz ve Adana Bölge Müdürü Halit Demir Beye Pozantı’mıza gösterdikleri anlayıştan ve ilk doğalgaz yatırımın yapılacağı ilçe olmamızdan dolayı verdikleri müjdeli haberden dolayı bir kez daha şahsım ve halkım adına minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

 

Bir 3 kişi ve iç mekan görseli olabilir

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, doğal gaz, konusunda açıklama, müjde verdi, vatandaşlara, verilen mücadele, hizmet gelmesi, MHP, Adana Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı