MHP'li Yıldız: Davutoğlu'ndan Devlet Adamı Olmaz
Haber Detayı
02 Şubat 2022 - Çarşamba 10:56 Bu haber 1750 kez okundu
 
MHP'li Yıldız: Davutoğlu'ndan Devlet Adamı Olmaz
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Ahmet Davutoğlu'nun Devlet Adamlığı ve Liderlik anlayışı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız: Davutoğlu'ndan Devlet Adamı Olmaz

Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın Devlet Yönetme stratejisini eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Ahmet Davutoğlu'ndan Devlet Adamı ve Lider olamayacağını söyledi.

 

DAVUTOĞLU'NUN AK PARTİ VE MHP'NİN DEVLET YÖNETME ANLAYIŞINI ELEŞTİRDİĞİ SÖZLERİ

 

Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın Devlet Yönetme stratejisini eleştirip Başbakanlık yaptığı dönemi överek kendi siyaset anlayışını ön plana çıkarmaya çalışan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ''Partimizi hızla teşkilatladık, çok iyi kadroyla Türkiye gündemine önemli katkılar yapan siyaset takip ettik. Ak Parti ve MHP'lilerin nasıl bir travma içerisinde olduklarını görüyorum. Türk siyasetinde, yeni bir psikoloji oluşturarak, psikolojik devrim yapmamız lazım. Madem ki, matematiksel bir zorunluluk var. Türkiye'nin bütünüyle siyasi kültürünü, demokratik anlayışını, devlet kurumlarını, ekonomik anlayışını yenilemek gerekiyor. O zaman iktidara gidecek ittifakların, partilerin seçim öncesinde iyi planlaması lazım. İşin özü; siyaseti nasıl yapılandıracağız, demokratik anayasayı nasıl inşa edeceğiz, parlamenter sisteme nasıl geçeceğiz, devletin kurumlarını nasıl inşa edeceğiz?'' dedi.

 

KENDİSİNİ SİYASETEN VAR EDEN AK PARTİ'YE İHANET EDEN AHMET DAVUTOĞLU

 

Milletvekili olmadığı halde dışarıdan Dışişleri Bakanı olduğu Ak Parti döneminde Başbakanlığa kadar yükseldikten sonra, devlet yönetme anlayışında ve izlediği siyasette önemli hatalar yaptığından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Başbakanlıktan azaledilen Ahmet Davutoğlu, kendisine önemli makamlar tevdi eden lideri Erdoğan ve siyasi hayatını borçlu olduğu Ak Parti'ye ihanet ederek, yeni bir siyasi parti kurmuştu.

 

TÜRKİYE'NİN BEKASINA HİZMET EDEN LİDERLERİ HEDEF ALAN AHMET DAVUTOĞLU

 

Demokrasinin yolunun Diyarbakır'dan geçeceğine yönelik küresel söylemin Türkiye'deki öncülerinden olan ve Türk Devlet Yönetme geleneğini hedef alıp siyasi kürtçülük düzleminde siyaset yapan Ahmet Davutoğlu'nun, Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf etmek için birliktelik oluşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Devlet Yönetme stratejisini hedef almasına tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Ahmet Davutoğlu'ndan Devlet Adamı ve Lider olamayacağını söyledi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN DAVA VE DEVLET ADAMLIĞI TARİFİ

 

Türkiye'ye yönelik küresel saldırıların arttığı bir dönemde, siyasetçilerin Dava ve Devlet Adamlığı özelliklerinin önemine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Dava Adamlarını, ''Türk varlığını tüm değerlerin üzerinde tutarlar, Ülkesi ve milleti için her türlü cefaya katlanırlar, şahsi menfaat peşinde koşmazlar, nefislerini öne çıkarmazlar, arkadaşlarını hiç bir şartta yolda bırakmazlar, görevdeyken yetkilerini asla kötüye kullanmazlar.'' sözleriyle tarif etmişti.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ: AHMET DAVUTOĞLU'NDAN DEVLET ADAMI OLMAZ

 

Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın Devlet Yönetme stratejisini eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Serok Ahmet’e bakınca... Bir şekilde devlette yüksek görevler almış her kişi, devlet adamı olamaz. Bir şekilde Siyasi Parti  kurmuş her kişi de lider olamaz.'' dedi.

 

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, Devlet Adamlığı, Liderlik anlayışı, Dava Adamı, tarif
Yorumlar
Haber Yazılımı