MHP'li Başkan Çay'dan Kısırlaştırma Merkezi Atağı
Haber Detayı
26 Eylül 2021 - Pazar 10:38 Bu haber 1979 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay'dan Kısırlaştırma Merkezi Atağı
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sokak hayvanlarının çoğalmasını kontrol altına almak amacıyla Kısırlaştırma Merkezi kurulduğunu açıkladı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay'dan Kısırlaştırma Merkezi Atağı

Adana'nın Pozantı ilçesindeki sokak hayvanlarının çoğalmasını kontrol altına almak amacıyla harekete geçen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Eskikonacık Mahallesi sınırlarındaki Orman İşletme Müdürlüğü'nden tahsis edilen 2 dönüm arazi üzerine Kısırlaştırma Merkezi kurulduğunu açıkladı.

 

KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ PAZARTESİ HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

 

Yiyecek bulmalarının sıkıntılı olduğu kış aylarında sürekli olarak sokak hayvanlarını besleyerek sahip çıkan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılaması ve tedavilerinin yapılması amacıyla Pozantı'ya Sokak Hayvanları Tedavi ve Kısırlaştırma Merkezi kurulduğunu söyledi. 27 Eylül Pazartesi hizmet vermeye başlayacak olan merkezde, Pozantı Belediyesi ekipleri özellikle ilçe merkezinde ve 100 bin nüfuslu Akçatekir Yaylası'nda yaşayan sokak hayvanlarını toplayacak. Konuyla ilgili resmi kurumların veteriner hekimlerinin kısırlaştırma ve bakım yaptığı sokak hayvanlarının daha sonra ilk alındıkları yere tekrar bırakılacak.

 

SOKAK HAYVANLARININ SAĞLIKLI YAŞAMASINA YÖNELİK SORUMLULUKLARIMIZ VAR

 

Sokak hayvanlarının kontrollü üremesini sağlayarak, doğal yaşam alanlarına bırakmanın sorumlulukları olduğunu ifade eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bir süredir üzerinde çalıştıkları Kısırlaştırma Merkezi ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Pozantı Belediyesi olarak Orman İşletme Müdürlüğü'nden 2 dönüm arazi tahsisi aldık. Alan üzerinde tesfiye çalışmalarımızı yaptık, çitlerimizi çektik  ve sokak hayvanlarının kalacağı bölmeleri ayrı ayrı inşa ettik. Ekiplerimiz 2 gündür sokak hayvanlarını, uyuşturarak toplayıp kısırlaştırma merkezimizdeki kalacağı alana getirdi. Allah nasip ederse Pazartesi günü faaliyete geçirerek açılan bu merkezde ilk müdahalelerin yanı sıra kısırlaştırma, tedavi ve aşılama yapılacak ve ayrıca hayvanlar burada rehabilite edilerek, tekrar yaşam alanlarına bırakılacak.'' dedi. 

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mustafa Çay, sokak hayvanları, Kısırlaştırma Merkezi, Pozantı Belediyesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı