MHP'li Başkan Çay'dan Gençlere Tarihi Hatırlatma
Haber Detayı
27 Temmuz 2022 - Çarşamba 14:42 Bu haber 2643 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay'dan Gençlere Tarihi Hatırlatma
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Milli mücadelenin önemini gençlere düzenlediği futbol turnuvası ile hatırlattı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay'dan Gençlere Tarihi Hatırlatma

Pozantı Kongresi’nin 102. yıl dönümünde, gençlere tarih bilincini aşılamak isteyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, düzenlediği futbol turnuvasına ''5 Ağustos Kongresi Futbol Turnuvası'' adını verdi.

 

POZANTI KONGRESİ'NİN TARİHİ ÖNEMİ FUTBOL TURNUVASI İLE GENÇLERE HATIRLATILACAK

 

Anadolu'nun düşman askerleri tarafından işgal edildiği bir dönemde, Çukurova ve Suriye bölgelerine hakimiyetin kapısı olan yolların geçtiği Pozantı'ya gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele'nin geleceği açısından stratejik bir mevkide yer alan Pozantı'da bir Kongre düzenleyerek, milli direniş hareketinin ateşini yakmıştı.

 

Milli Mücadele'nin güney cephesinin oluşturulması için askeri, idari ve siyasi bakımdan çok önemli olan Pozantı Kongresi’nin 102. yıl dönümünde, gençlere tarih bilincini aşılamak isteyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, düzenlediği futbol turnuvasına ''5 Ağustos Kongresi Futbol Turnuvası'' adını verdi.

 

5 AĞUSTOS KONGRESİ FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

 

Pozantı Belediye Başkanlığı tarafından Kamışlı Mahallesi'ndeki halı sahada düzenlenecek olan “5 Ağustos Kongresi Futbol Turnuvası” 12 takımın katılımıyla 28 Temmuz Perşembe Günü saat 19.00’da Pozantı Belediyesi ve Yağlıtaş takımı arasında oynanacak müsabaka ile start alacak. 5 Ağustos Kongresi Futbol Turnuvasına; Pozantı Belediyesi, Yağlıtaş, Köse FC, Alpin Su, Müftülük, Gadam, Elit FC, Kamışlı Demir, Çözüm Atık, Hayat Su, Erişen Emlak, Çiğdem Ticaret takımları katılacak.

 

BAŞKAN ÇAY'DAN 5 AĞUSTOS KONGRESİ FUTBOL TURNUVASI'NA DAVET

 

Pozantı Kongresi'nin önemini gençlere hatırlatmak amacıyla düzenlediği  futbol turnuvasının ismine tarihi atıflarda bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, müsabakalara vatandaşları davet ettiği açıklamasında, ''Pozantı Kongresi'nin 102’inci yıldönümü anısına düzenlediğimiz 5 Ağustos Kongresi Futbol Turnuvasına katılım sağlayan takımlarımıza teşekkür ediyor, ter dökecek oyunculara ise başarılar diliyorum. Bu coşku dolu müsabakalarımıza ve özellikle ilk karşılaşmaya tüm halkımızı davet ediyorum.'' dedi.

 

Resim

Resim

Açıklama yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, Milli mücadele, önemini, gençlere düzenlediği, futbol turnuvası, Pozantı Kongresi, 5 Ağustos, Atatürk, MHP.
Yorumlar
Haber Yazılımı