MHP'li Başkan Çay Bahçeli'nin Uyarısıyla Harekete Geçti
Haber Detayı
09 Mart 2022 - Çarşamba 09:43 Bu haber 2009 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay Bahçeli'nin Uyarısıyla Harekete Geçti
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin uyarıları üzerine harekete geçti.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay Bahçeli'nin Uyarısıyla Harekete Geçti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin yağ stokçularına karşı yaptığı uyarılar üzerine harekete geçen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yerel ve zincir marketlere yönelik sürekli olarak yaptığı denetimleri arttırarak, özellikle yağ stoku ve fiyat farkı denetimi yaptı.

 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN YAĞ STOKU AÇIKLAMASI

 

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın Türkiye'de gıda piyasalarında arz eksikliğine yol açarak, ayçiçek yağı gibi bazı temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı iddiaları üzerine bilgilendirmelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye'nin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunduğunu ve bu konuda yapılan spekülasyonlara halkın inanmaması gerektiğini belirterek, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan son gelişmelerin yakından takip edildiğini ve bitkisel yağ arzında sorun yaşanmaması için her türlü tedbirin alınarak denetimlerin de arttırıldığını söylemişti.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN SERT AÇIKLAMALAR

 

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın, Türkiye'yi ayçiçek yağı stoku açısından sıkıntıya soktuğuna yönelik açıklama yapanlar ile Tarım ve Orman Bakanlığının gerekli açıklamayı yapmasına rağmen yalan beyanlara devam ederek kaos ortamı oluşturmaya çalışanlara tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iç işgal cephesinin yağ üzerinden gerçek dışı beyanlarla toplumsal panik halini körüklediğini belirterek, yağ üzerinden haksız kazanç elde etmek isteyenler ve kaos ortamını oluşturmak isteyen siyasetçiler varken Türkiye'nin başka düşmana ihtiyacının olmadığını söyledi. Yağ stokçularına ve fahiş fiyat artışı yapanlara karşı denetimlerin arttırılmasını isteyen MHP Lideri Bahçeli, kurallara uymayanların en ağır bir şekilde cezalandırılmasını talep etmişti.

 

BAŞKAN ÇAY'DAN YAĞ STOKU VE FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin yağ stokçularına karşı yaptığı uyarılar üzerine harekete geçen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, son günlerde sosyal medyada paylaşılan yağ stoku görüntülerini değerlendirerek, Zabıta Müdürlüğü ekiplerine ilçedeki yerel ve zincir marketlere yönelik yağ stoku denetimi yaptırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri başta A101, BİM, ŞOK ve Tarım Kredi Kooperatif Market gibi zincir ve yerel marketler olmak üzere temel gıda satışı yapan işletmelerde yağ raflarını ve depolarını kontrol etti. Özellikle Marketlerin depolarında da denetim yapan Zabıta ekipleri, gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik haksız fiyat artışı denetiminin yanı sıra, stokçuluk, raf ile kasa arasında fiyat farkı kontrolü de gerçekleştirdi. Ekipler denetimde bulunduğu marketlerde herhangi bir olumsuz durum ve stokçulukla karşılaşmaması sonucu işletme sahiplerine teşekkür ederek bol kazançlar diledi.

 

BAŞKAN ÇAY: ALGILAR BOŞTUR. TELAŞA GEREK YOK

 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin yağ stoku konusunda söylediği ''Avrupa'da raflar boşalırken pandemi döneminde dahi milletini açlığa terk etmeyen, rafları boş bırakmayan Devletime güveniyorum. Kıymetli vatandaşlarımız, zeytinyağı, ayçiçek yağı gibi her türlü sıvı yağ stoğumuz yeterli. Spekülasyona inanmayın, yağ kuyruğu'na girmeyin.'' sözleri sosyal medya hesabından paylaşan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaptığı açıklamada, ''Pozantı Belediyesi olarak bugün İlçemizde bulunan marketlerde yaptığımız denetimlerde raflarda yoğun yağ bulunduğu ve stokçuluk olmadığı tesbit edilmiştir. Sosyal medya üzerinden yürütülen algılar boştur. Telaşa gerek yok.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, Devlet Bahçeli, uyarıları üzerine, harekete geçti, yağ stoku, fahiş fiyat, denetimi, algı oluşturanlar, ayçiçeği yağ, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı