MHP'li Baki Şimşek'ten Ehliyet ve Öğrenci Affı Talebi
Haber Detayı
17 Haziran 2021 - Perşembe 09:41 Bu haber 3952 kez okundu
 
MHP'li Baki Şimşek'ten Ehliyet ve Öğrenci Affı Talebi
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ehliyetlerine el konulan şöförlere ve okullarıyla ilişiği kesilen öğrencilere neden af çıkarılmadığını sordu.
MHP Haberi
MHP'li Baki Şimşek'ten Ehliyet ve Öğrenci Affı Talebi

Vergi borçları, kamu alacakları gibi birçok konuda faiz affı çıkarılıp yapılandırma yapılırken Öğrenci ve ehliyet affının unutulduğuna dikkat çeken MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, okullarıyla bir şekilde ilişiği kesilen bir milyon öğrenciye ve ehliyetlerine el konulan şöförlere af getirilmesini defalarca gündeme getirdikleri halde bir türlü gerekenin yapılmadığını söyledi.

 

HER ŞEYE AF ÇIKARKEN ÖĞRENCİLERE NEDEN AF ÇIKARILMADI?

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Meclisimizde vergi borçlarıyla ilgili, kamu alacaklarıyla ilgili, birçok konuyla ilgili gerek faiz affı gerekse yapılandırma hakkı tanındı. Yalnız burada, bu aflar çıkartılırken özellikle okullarından değişik sebeplerle uzaklaştırılan öğrenciler, harç yatıramama, okula gidememe, dersten geçememe gibi sebeplerden bir milyona yakın öğrencimizin okulla ilişikleri kesildi. Mecliste defalarca gündeme getirmemize rağmen öğrencilerimizle ilgili bir öğrenci affı henüz gündeme alınmadı. Mutlaka yaz sezonu gelmeden öğrenci affı çıkartılmalı, bu öğrencilerin üniversitelere dönüşü sağlanmalıdır. Bunlar sadece okumak istiyorlar.'' dedi.

 

ŞÖFÖRLERE EHLİYET AFFI GETİRİLMELİDİR

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Yine aynı şekilde, ehliyetine değişik sebeplerle el konulan -ceza puanından veya alkollü araç kullanmaktan- ama ölümlü kazaya sebebiyet vermeyen, özellikle şoför esnaflarımızın çoğunlukta bulunduğu 800 bine yakın ehliyet mağdurlarına da af çıkartılmalıdır. Bunların geçim kapıları şoförlüktür, şu anda işlerine gidememektedirler.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Baki Şimşek, ehliyet affı, şöförler, öğrenci affı, okuldan atılan, defalarca, gündeme geldi, her konuda, af çıktı, neden unutuldu, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı