MHP'li Akçay'dan Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı Açıklaması
Haber Detayı
24 Şubat 2022 - Perşembe 20:32 Bu haber 2472 kez okundu
 
MHP'li Akçay'dan Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı Açıklaması
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı'na karşı çıkan muhaliflere manidar sorular sordu.
MHP Haberi
MHP'li Akçay'dan Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı Açıklaması

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in Diyarbakır'da başlattığı Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı'na karşı çıkan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'a tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Hatıra Ormanı üzerinden bölücü, ötekileştirici ve tahrik edici dil kullanan HDP'lilere, bugüne kadar Hatıra Ormanlarının olup olmadığına yönelik manidar sorular sordu.

 

DEVLET BAHÇELİ HATIRA ORMANI'NA KARŞI ÇIKANLAR KONUYU TBMM'YE TAŞIDI

 

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in Kırklar Dağı mevkiinde bulunan 210 dönüm arazi üzerine şehitlerin adını taşıyan 10 bin fidan dikilerek oluşturulacak Hatıra Ormanı'na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adının verileceğini açıklaması üzerine, bu karardan rahatsız olanlar Türk-Kürt kardeşliğine önem veren Lider Devlet Bahçeli'yi yalan ve iftiralarla Kürt düşmanı olarak lanse etmeye çalışmıştı. Fitne çıkaranlara cevap veren MHP Lideri Devlet Bahçeli, ''Biz orman yakmadık, doğaya, yeşile, cana ve mala kast etmedik, börtüye böceğe kıymadık. Ateşin çocukları olan şerefsizlere pirim vermedik. Dağlarda silahla gezmedik. Diyarbakır halkını canımız kadar sevdik, kardeşliğimize leke düşürmedik. Şahsımın adını tartışmaya açıp, olmadık itham ve isnatta bulunanlar unutmasınlar ki, Diyarbakır Türkiye’nin 81 vilayetinden birisidir ve aziz ecdadımızın bizlere emanetidir. Diyarbakır Türk milletinin yadigarıdır, birlik ve kardeşlik yakutudur.'' demişti.

 

Hatıra Ormanına karşı çıkan muhaliflerin Diyarbakır'da fitne çıkarmalarına aldırış etmeyerek, fidan bağış kampanyası başlatan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, Hatıra Ormanının oluşması için yoğun çaba sarfederken, HDP'liler Hatıra Ormanını yapımının durdurulması için konuyu TBMM'ye taşıdı.

 

HDP'Lİ BEŞTAŞ, DEVLET BAHÇELİ HATIRA ORMANI'NA KARŞI ÇIKTI

 

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın oluşturacağı Hatıra Ormanına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isminin verilmesine karşı çıkan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Kırklar Dağı'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına yapılmak istenen Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı için ağaç dikim çalışmaları başladı. MHP İl Başkanlığı, özel bir firmaya ait kepçeyle fidanların dikileceği alana tabela dikiyor. Bir yere adınızı yazınca o yer sizin olmadığı gibi halk da benimsemiyor. Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı  diye isim koyduğunuz yer Diyarbakır halkınındır. Halka sormadan isim koyma yöntemleri çok eskilerde kaldı.'' dedi.

 

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY'DAN HDP'Lİ MERAL DANIŞ BEŞTAŞ'A TEPKİ

 

Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı'nın yapılmasını istemeyen HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın konuyu TBMM Genel Kurulu'nda açması üzerine tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''MHP Diyarbakır İl Teşkilatımızın organizasyonuyla Diyarbakır'da Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin adının verildiği bir ormana, ağaç dikimine ilişkin Sayın Beştaş'ın kışkırtıcı ve hadsiz açıklamalarını kınıyorum. Bu, bölücü, ötekileştirici ve tahrik edici bir dildir. MHP Diyarbakır il ve ilçe teşkilatları, Diyarbakır ili ve ilçelerinde ikamet eden kıymetli vatandaşlarımızın bir teşkilatıdır; bunlar bu şekilde bir karar almışlardır. Sayın Beştaş'tan veya HDP'den izin alacak değiliz yani bu konuda. İzin verilmiştir ve bu konuyu da artık kapatmaları gerekir. Ve inşallah yıllar boyu, Diyarbakır'da Devlet Bahçeli Ormanı ağaçlarımız, yemyeşil bir şekilde uzun yıllar boyunca kalacaktır ve bunların sayılarını da artıracağız, onu da ifade edeyim. Hiç kimsenin haddi ve hakkı da değildir bu tür sözleri sarf etmek.'' dedi.  

 

ERKAN AKÇAY'DAN HDP'LİLERE MANİDAR SORU: SİZİN HİÇ HATIRA ORMANINIZ VAR MI?

 

HDP Milletvekillerinin sürekli olarak tahrik edici açıklamalara devam etmesi üzerine, HDP'lilere Hatıra Ormanlarının olup olmadığına yönelik manidar sorular soran MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Yani sen tahriklerine devam et bakalım, hadi! Şuna bak, durduk yerde nereden çıkarıyor böyle şeyleri? Sana mı soracağız? Belli ki bir tahrik ve kışkırtma noktası yaratmaya çalışıyorlar. Diyarbakır, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vilayetidir, Türk devletinin bir ilidir, vatanımızın aziz bir köşesidir. MHP, uygun gördüğü teşkilatları Anadolu'nun Edirne'den Kars'a, Diyarbakır'dan Trabzon'a kadar istediği yerde her türlü etkinliğini yapar. Biz 81 vilayette bine yakın ilçede teşkilatlanmış bir siyasi partiyiz. Hiçbir partinin başka bir partinin ne yapıp ne yapamayacağına karışma hakkı da yoktur. Dolayısıyla, HDP Grup Başkan Vekilinin de bu şekilde bir söz söylemeye hakkı da yoktur, haddi de yoktur. MHP Diyarbakır'a gitmez, MHP Diyarbakır'da zaten. Ayrıca, ya ben merak ediyorum, Diyarbakır'da HDP'nin hatıra ormanı var mı? Bu kadar belediye kazandınız, ettiniz; 2 tane ağaç mı diktiniz, orman mı yaktı taraftarlarınız?'' dedi.

 

Resim

Resim

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkan vekili, Erkan Akçay, Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı