MHP'den Hükümete KHK'lı İşçi ve Sözleşmelilere Kadro Çağrısı
Haber Detayı
05 Kasım 2020 - Perşembe 15:03 Bu haber 19376 kez okundu
 
MHP'den Hükümete KHK'lı İşçi ve Sözleşmelilere Kadro Çağrısı
MHP Milletvekilleri, KHK ile Taşerondan kadroya geçen işçiler ve sözleşmeli personellerin kadroya geçmesi konusunda Hükümete çağrıda bulundu.
MHP Haberi
MHP'den Hükümete KHK'lı İşçi ve Sözleşmelilere Kadro Çağrısı

Belediye Başkanlarının keyfi olarak işten çıkardıkları KHK ile Taşerondan kadroya geçen işçilerin haklarının verilmesi ve asıl kadroya geçmeleri ile sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi konusunu TBMM Genel Kurulu'nda dile getiren MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek, KHK'lı işçilerin Belediye Başkanlarının keyfi olarak işten çıkarılmasına bir son verilerek kanuni düzenlemeyle asıl kadro verilmesi ve sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi konusunda Hükümete çağrıda bulunarak, acilen çözüm bulunmasını beklediklerini söylediler.

 

BELEDİYELER BİNLERCE İŞÇİYİ ÇIKARDI. ÇARESİZLİKLERİNİN KADRO VERİLEREK ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Belediyelerde sudan bahanelerle, partizanca tutumlarla binlerce insan işten çıkartılmış, evlerine ekmek götürmekten başka bir gayeleri olmayan insanlarımız mağdur edilmiştir, çaresiz kalmışlardır. Bu sebepten ötürü belediyelerde ve kamuda 'sözleşmeli personel' statüsünde görev yapanların kadroya geçirilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi önemli bir beklentimizdir. Son olarak, yaptıkları kural ihlalleri nedeniyle ceza puanları biriken, özellikle pandemi sürecinde zor günler yaşayan, insan hayatına kastetmemiş vatandaşlarımıza yönelik ehliyet affı getirilmesi de ihtiyaçlar arasındadır. Ehliyet affı bekleyen vatandaşlarımıza müjdeli haberi verelim.'' dedi.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER ACİLEN KADROYA GEÇİRİLMELİDİR

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Belediyede çalışan sözleşmeli personellere kadro verilmesi konusunda TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Kamuda çalışan sözleşmeli personeller her yıl yılbaşında kurumlarıyla yeniden sözleşme imzalamak zorunda bırakılıyorlar, yasa gereği. Tabii, sağlıkta çalışanlar, millî eğitimde çalışanlar, diğer kamu kurumlarında çalışanlar genel manada bir sorun yaşamıyorlar, rutin olarak sözleşme yenilenip göreve devam ediyorlar. Yalnız, belediyeler siyasi kurumlar. Belediye başkanları değiştiği zaman -parti değiştiği zaman- sözleşmeli personellerin sözleşmesini birçok belediye başkanı yenilemiyor ve binlerce insan mağdur oluyor. Şu anda da yeniden yılbaşına yaklaşıyoruz, sözleşmeli personellerin uykuları kaçıyor. Bunun acil olarak, bu kanun kapsamında ilave bir maddeyle bütün kurumlarda çalışan sözleşmeli personellere kadro hakkı verilmesini talep ediyoruz.'' dedi.

 

KHK İLE TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLER BAŞKANLARIN KEYFİYLE İŞTEN ATILAMAZ

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, KHK'yla Taşerondan kadroya geçen işçilerinin haklarıyla ilgili yaptığı konuşmada, ''Yine, ayrıca, KHK'yla, kanun hükmünde kararnameyle taşerondan kadroya geçen işçilerin de hiçbir hakları yok. Belediye başkanı keyfi olarak işinden çıkarabiliyor, mahkemeye veriliyor. Sadece Mersinde 150 işçi dava açmış, 150 işçi de davayı kazanmış, işe iade kararı almış ama belediye başkanı hiçbir tanesini göreve iade etmiyor, tazminatlarını verip gönderiyor. Bu yetki bir insanın ağzından çıkacak iki kelimeye bağlı olmamalıdır. Kanun var, adalet var, hukuk var. Herkesin adaletli olmasını talep ediyoruz.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekilleri, Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek, KHK işçilere kadro, sözleşmeli personele kadro, Belediyeler, TBMM, hakları verilmeli, kadro
Yorumlar
Haber Yazılımı