MHP'den Eski Ülkücü Namık Kemal Zeybek'e Tepki
Haber Detayı
11 Eylül 2021 - Cumartesi 10:30 Bu haber 2254 kez okundu
 
MHP'den Eski Ülkücü Namık Kemal Zeybek'e Tepki
MHP'den, MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi hedef alan Namık Kemal Zeybek'e sert tepki.
MHP Haberi
MHP'den Eski Ülkücü Namık Kemal Zeybek'e Tepki

MHP'den sonra ANAP, DYP ve DP gibi partilerde siyaset yaparak zıplayıp duran Namık Kemal Zeybek, tarihe gömüldüğü siyasi mezarlıktan hortlayarak, Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın sorularına verdiği cevapta MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi hedef aldı. Eski Ülkücü diye adlandırılan MHP ve Devlet Bahçeli düşmanlığında zirve yapanların siyasi tetikçiliğine soyunan Zeybek'e MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'den sert tepki geldi.

 

NAMIK KEMAL ZEYBEK MHP VE DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın ''Şu an Ak Parti mi MHP çizgisinde yoksa MHP mi Ak Parti'ye yaklaştı?Hangi tarafı çizgisiz görüyorsunuz?'' sorusuna cevap veren Namık Kemal Zeybek, ''Çizgi diye bir şey kaldı mı yahu ortada. Ne çizgisiymiş bu yani. MHP, Devlet Bahçeli geldikten sonra Alparslan Türkeş'in çizgisinden hızla uzaklaştı. Partinin adı MHP ama bu Türkeş'in MHP'si değil, başka bir MHP. Ve Devlet Bahçeli çok keskin bir şekilde en keskin ifadelerle ağır suçlamalar ve hakaretler ile hesap sormazsam namerdim gibi sözlerle yüklendiği kişiyle şimdi bir arada. Devlet Bahçeli'nin siyasi dirliğinde açıklanamamış, açıklanmamış kendisinin dahi açıklamadığı, kimsenin bilmediği ani kararları var. Onlardan birisi, AKP'yi iktidara getiren 3 Kasım 2002'deki seçimin çağrısı mesela… 'MHP'siz ve Ecevit'siz iktidar' isteyenlerin oyunu bozmak için erken seçim istediğini söyledi. Enteresandır, şu anda Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan eleştirilere ondan önce cevap veriyor. Kesin olarak kraldan çok kralcı.'' dedi.

 

NAMIK KEMAL ZEYBEK'TEN BAŞBAKANLIK REDDEDİLDİ SUÇLAMASI

 

Halkın birinci siyasi parti olarak TBMM'ye göndermediği MHP'yi transferlerle birinci parti yaparak Başbakanlığın alınmasını öneren ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin haklı prensiplerini hiç anlamadığını ortaya koyan Namık Kemal Zeybek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Devlet Bahçeli için en önemli konu, hayatının amacı MHP Genel Başkanlığı koltuğundan kalkmamak, oradan ayrılmamak. Koalisyon döneminde, 25 Milletvekilini MHP'ye alarak Başbakanlığı alacağız ama Devlet Bahçeli, Tansu Çiller'e de böyle teklif yaptılar, kadın şimdi siyaset dışında' diyerek kabul etmedi. Ülkü Ocakları da bu hale geldi. Küçük çocuklar geliyor, bağırıyorlar, bağırıyorlar. Bir süre sonra bakıyorlar ki devletin başına gelen giden yok. Çok meşhur bir söz var, 'Biz hapisteyiz ama fikirlerimiz iktidarda'... Şu anda bu dönemi mi yaşıyoruz? Şu anda ise MHP değil, tarikatlar iktidarda.'' dedi.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ÖZDEMİR'DEN NAMIK KEMAL ZEYBEK'E TEPKİ

 

MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi hedef alan Namık Kemal Zeybek'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Henüz Başbuğumuz Alpaslan Türkeş beyin sağlığında 'MHP misyonunu tamamladı' diyecek kadar Milliyetçi Harekete uzak ve hasım olan Namık Kemal Zeybek’in bir İngiliz yayın kuruluşuna verdiği sözde röportajın tamamı bühtandır, çelişkilerle dolu mazisinin bir başka tezahürüdür. Hayatını adeta MHP’nin bitişine adayan bu zevat, CHP yancısı halini, kara mizah suretini ne yapsa gizleyemez. Son dönemlerde yabancı ülkelerin medya kuruluşlarının ülkemizdeki uzantılarında yer edinmeye çalışan Zeybek, hiç geldi, hiç gidecek… Zira adamlık her bedende durmaz.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili, İsmail Öz demir, eski Ülkücü, Devlet Bahçeli, hedef alan, tepkiler, Başbakanlık, MHP, siyasi mezarlık, zıplayıp duran
Yorumlar
Haber Yazılımı