Mete Yarar: 2023 Seçimlerinin Kaderini MHP Belirleyecek
Haber Detayı
23 Ağustos 2022 - Salı 12:26 Bu haber 8387 kez okundu
 
Mete Yarar: 2023 Seçimlerinin Kaderini MHP Belirleyecek
Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, 2023 seçimlerinin kaderini MHP'nin belirleyeceğini söyledi.
MHP Haberi
Mete Yarar: 2023 Seçimlerinin Kaderini MHP Belirleyecek

CNN Türk'te yayınlanan Meltem Bozbeyoğlu'nun sunduğu CNN Türk Masası proğramında, Cumhurbaşkanlığı adaylığını belirlemede baskın olma yarışına giren 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partiler ve MHP hakkında değerlendirmelerde bulunan Mete Yarar, HDP'nin belirleyici olduğunu iddia edenler ile Milliyetçi, Ulusalcı ve Atatürkçü seçmenlerin ne istediğini hala kavrayamayan muhalefet partilerinin yanılacağını belirterek, 2023 seçimlerinin kaderini MHP'nin belirleyeceğini söyledi.  

 

VATANDAŞLAR GELİŞMELERİ ESKİYE GÖRE ÇOK DAHA İYİ TAKİP EDİYOR

 

Dünyada ve Türkiye'de olup bitenleri vatandaşların eskiye göre çok daha iyi takip ettiğine dikkat çeken Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, ''Anadolu'yu ziyaretlerimizde konuştuğumuz vatandaşlarımızın, dünyanın ve Türkiye'nin meselelerini eskiden çok daha iyi gözlemlediğini görüyoruz. Bırakın Z Kuşağını, orta yaşın üzerindeki vatandaşlarımızın herşeyden haberi olduğunu sorduğu sorulardan anlayabiliyoruz. Belediye Başkanlığı seçiminde bile insanlar kendi partilerinden farklı yerlere oy verebiliyor. Seçmenler, adayın iş yapma yeterliliğine göre tercih yapabiliyor. Sistemi değiştirmek için yeterli çoğunluğa hiçbir zaman ulaşamayacakları halde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Parlamenter Sisteme geri döndürmekten başka birşey söyleyemeyen 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere karşı Cumhur İttifakının ülkeyi yönetme konusunda daha net çalışmalar ortaya koyduğunu vatandaşlar iyi gözlemliyor.'' dedi.

 

SEÇMENLER 6'LI MUHALİF İTTİFAKA 2023 SEÇİMLERİNDE KÖTÜ BİR SÜRPRİZ YAPACAK

 

Erdoğan'ı iktidardan indirmekten ve sistemi değiştirmekten başka birşey üretemeyen 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere, vatandaşların 2023 seçimlerinde kötü bir sürpriz yapabileceğini belirten Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, ''Seçmenler, siyasi partilerin; salgın ve savaş ortamının sıkıntılarını nasıl aşacağını, terörle nasıl mücadele edeceğini, ekonomik sıkıntıları nasıl aşacağını, bölgesel sorunları nasıl çözeceğini, enerji ve gıda sıkıntısını nasıl çözeceğini merak ediyor. İktidar bu konulara kafa yorarken, muhalefet siyasi stratejisini sadece Erdoğan'ı iktidardan indirme üzerine kurarak resmen kendi ayağına sıkıyor. Bu sorunlara çözüm öneremedikçe sadece sistem değişikliğinden bahsedilmesi 6'lı masadakilere seçim kaybettirecek. Suriye ve Irak tezkerelerinde farklı oy veren CHP ve İyi Parti, seçimi kazanıp iktidar olduğunda nasıl yönetecek? Buna bir de Cumhurbaşkanlığı adaylığında belirleyici rol oynacağı söylenen HDP'yi ekleyin. Partisini 2. siyasi parti konumuna yükseltmek için CHP'nin çantada keklik gördüğü Atatürkçü seçmenleri İyi Parti'ye devşirme çabasına giren Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanlığı adaylığını belirlemede baskın olma arzusu var. İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etme çabası var. Tüm bu konular, iki parti arasında sıkıntıya dönüşüyor. Bu bağlamda, herşeyin farkında olan seçmenlerin Türkiye'nin bekası noktasında 6'lı muhalif ittifaka kötü bir sürpriz yapabileceğini düşünüyorum.'' dedi.

 

2023 SEÇİMLERİNİN KADERİNİ MHP BELİRLEYECEK

 

CHP, HDP ve İyi Parti'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığını belirlemede etkin olma mücadelesi sürerken, 2023 seçimlerinin kaderini MHP'nin belirleyeceğini ifade eden Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, ''CHP'nin 7 etkili isminin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını deklare ettiği ortamda, HDP'nin ve İyi Parti'nin muhalefetin Cumhurbaşkanlığı adaylığını belirlemede etkin olma mücadelesi sürerken, adayını erken belli eden Cumhur İttifakı yoluna devam ediyor. Peki, MHP'nin esas belirleyici konumunu ve rolünü neden konuşmuyoruz? Dünyadaki ve Türkiye'yi etkileyen gelişmelere bakıldığında, içerisinde bulunan konjoktürün milli duyguları yükselttiğini görüyoruz. 2023 seçimlerinin kaderini MHP'nin belirleyeceğini düşünüyorum. Asıl anahtar parti, kökü olan, geçmişten bu yana gelen geleneği olan MHP'dir. İçerisinden bir kaç parti çıkmasına rağmen hala oylarını koruyabilen MHP, milliyetçilik duygularının arttığı bu dönemde oylarını birden 5-6 puan arttırabilecek tek siyasi partidir. Türkiye'deki seçmenlerin yüzde 30'unun kendisini net olarak Milliyetçi olarak tanımladığı bir ortamda, MHP'nin reaksiyoner bir siyasi parti olarak Milliyetçileri kendi partisinde toplayıp atak yapacağını düşünüyorum. İşte o yüzden, HDP'nin belirleyici olduğunu iddia edenler, Milliyetçi, Ulusalcı ve Atatürkçü seçmenlerin ne istediğini hala kavrayamayan muhalefet partileri yanılacak. Esas belirleyici MHP'dir.'' dedi.  

 

HAKAN BAYRAKÇI VE İSMAİL HAKKI PEKİN'DEN, METE YARAR'IN ÖNGÖRÜLERİNE DESTEK

 

Proğramda görüşlerini açıklayan Sonar Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın öngörülerine katıldığını belirterek, Türkiye'deki seçmenlerin yüzde 75'inin anketlerde kendilerini Milliyetçi ve Atatürkçü olarak tanımladığını söyledi.

 

Proğramda görüşlerini açıklayan Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı Emekli Korgenaral İsmail Hakkı Pekin, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın öngörüleri konusunda yaptığı değerlendirmelerde, olağanüstü gelişmelerin Türkiye'deki seçmenleri kısa sürede Milli düşünen partilere yönelttiğini söyledi. Buna örnek olarak, 1999 yılında yapılan seçimler öncesinde Abdullah Öcalan'ın paketlenip Türkiye'ye getirilmesinin o dönemin azınlık Hükümeti olan DSP'nin ve Milliyetçi söylemleri nedeniyle MHP'nin oylarını arttırdığını hatırlattı.

 

Resim

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mete Yarar, 2023 seçimleri, kaderini, MHP belirleyecek, MHP, Cumhur İttifakı
Yorumlar
Haber Yazılımı