Adana'da Çiftçiler Buğday Hasadına Başladı
Haber Detayı
24 Mayıs 2020 - Pazar 16:48 Bu haber 3386 kez okundu
 
Adana'da Çiftçiler Buğday Hasadına Başladı
Türkiye’nin önemli tahıl üretim merkezlerinden biri olan Adana’da ilk buğday hasadı Karataş İlçesi'nde yapıldı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana'da Çiftçiler Buğday Hasadına Başladı

Bereketli toprakları ve ılıman iklim şartları sayesinde yılda birden fazla ürünün alındığı Adana’da, yılın ilk buğday hasadı Karataş İlçesi'nde yapılırken, Adanalı çiftçilerin toplamda 750 bin ton ürün alacağı belirtildi.

 

2020 YILINDA 750 BİN TON ÜRÜN ALINMASI BEKLENİYOR

 

Türkiye’nin önemli tahıl üretim merkezlerinden biri olan Adana’da 2019 yılında, 1.351.359 da buğday üretim alanından 502.562 ton ürün elde edildi. Adana, bu üretim miktarıyla Türkiye buğday üretiminin yaklaşık olarak 2,6’sını karşıladı. 2020 yılında ise yaklaşık olarak 1.600.000 da alana buğday eken Adanalı çiftçi, 750 bin ton civarında ürün almayı hedefliyor.

 

ADANA BUĞDAY ÜRETİMİMİZDE ÖNEMLİ BİR PAYA SAHİPTİR

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yılın ilk buğday hasadının başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Buğday bitkisi, beslenmenin en temel kaynaklarından biridir. İnsanoğlu eski zamanlardan beri buğday yetiştirip bu üründen un, bulgur, makarna, nişasta gibi farklı besin maddeleri elde etmektedir. İklim şartlarının ve toprak yapısının buğday üretimine uygun oluşu sebebiyle ilimiz, buğday üretimiyle ülkemizde önemli bir paya sahiptir. Bölgemizde bulunan verimli topraklardan yılda en az iki ürün alınmaktadır. Birinci ürün hasadından hemen sonra toprak hazırlığı başlamakta ve toprak diğer ürün için hazır hale getirilmektedir.'' dedi.

 

ADANA'DA ÜRETİM POTANSİYELİNİ ARTTIRICI ÇALIŞMALARA DESTEK OLACAĞIZ

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ''Bu dönem zarfında uygulanması gereken doğru yöntemler konusunda çiftçilerimizi bilinçlendirmek ve böylece tarımsal verimi arttırmak amacıyla kurumlarımızla koordineli bir şekilde bazı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlimizdeki üretim potansiyelini arttırmak adına yapılacak her türlü çalışmaya her zaman destek olmaya hazırız. Ülkemizde ve dünyada koronavirüs salgınıyla mücadele edilen bu süreçte dahi büyük bir özveriyle tarımsal faaliyetlerini sürdürerek ürün hasadına başlayan çiftçi kardeşlerimize verdikleri emek ve gösterdikleri çaba için teşekkür ediyorum. Gerek ilimizdeki gerekse ülkemizdeki gıda arzının karşılanması için yoğun bir şekilde üretim yapmayı sürdüren tüm çiftçilerimize teşekkür ediyor, hayırlı bir hasat dönemi diliyorum.'' dedi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana'da, Çiftçiler, Buğday, Hasadına, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı