Maskesiz Sokağa Çıkmanın Yasaklandığı İl Sayısı Arttı
Haber Detayı
16 Haziran 2020 - Salı 13:55 Bu haber 5707 kez okundu
 
Maskesiz Sokağa Çıkmanın Yasaklandığı İl Sayısı Arttı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 İlde daha yasak konulmasıyla birlikte maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı İl sayısının 42'ye yükseldiğini söyledi.
GÜNDEM Haberi
Maskesiz Sokağa Çıkmanın Yasaklandığı İl Sayısı Arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa'da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını belirterek, vaka artışı ve artış eğilimi olan şehirlerde il hıfzıssıhha kurullarının riske karşı kararlar almayı sürdürdüğünü söyledi. 

 

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN YASAKLANDIĞI 42 İL

 

5 İlimizde yasak getirilmesiyle birlikte maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı İl sayısı 42'ye yükseldi. Son açıklanan İller ile birlikte, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa İllerinde maskesiz sokağa çıkmak yasaklanmış oldu. 

 

VİRÜSLE MASKESİZ MÜCADELE EDEMEYİZ 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirlerimiz başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarımız, valilerimiz başkanlığında riske karşı kararlar almaya devam ediyor. 42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz.'' dedi.

 

MASKESİZ? GÖRENLER NE DER?

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Maskesiz? Görenler ne der?' başlığıyla sosyal medya paylaşımında ise ''Virüse karşı yürüttüğümüz mücadelede, maske, sosyal sorumluluğumuz. Maske takarak, birbirimizi virüsten koruyalım. Maskesiz dolaşanları, maske takıyormuş gibi yapanları uygun dille uyaralım. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maskesiz sokağa çıkmak, yasaklanan il sayısı, maske yasağı olan iller, Sağlık haberleri, coronavirüs
Yorumlar
Haber Yazılımı