KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Arıcı'dan Abdullah Gül'e Tepki
Haber Detayı
02 Ekim 2023 - Pazartesi 13:17 Bu haber 2307 kez okundu
 
KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Arıcı'dan Abdullah Gül'e Tepki
KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, İngiliz Kraliyet Ailesi yerine Abdullah Gül'ün açıklama yapma gereği duymasının manidar olduğunu söyledi.
ÜLKÜCÜ Haberi
KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Arıcı'dan Abdullah Gül'e Tepki

Kıbrıs’ta Pile-Yiğitler Yolu Projesi’ni engellemek isteyen BM Barış Gücü askerleri ile KKTC güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginliğin hala gündemde olduğu ve KKTC'nin devlet olarak tanıması için Türkiye'nin dünyayı ayağa kaldırdığı bir ortamda; Yunan ve Rumları sevindiren bir açıklama yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e tepki gösteren KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, yapımı devam eden Pile yolunun İngiliz Üslerine yaklaşması üzerine, İngiliz Kraliyet Ailesi yerine Abdullah Gül'ün açıklama yapma gereği duymasının manidar olduğunu söyledi. 

 

BM BARIŞ GÜCÜ İLE KKTC GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA YAŞANAN GERİLİM

 

KKTC, Kıbrıs’ta Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı yol projesini uygulamak için harekete geçti. Ancak, Pile-Yiğitler Yolu Projesi’ni engellemek isteyen BM Barış Gücü askerleri; sabah saatlerinden itibaren projenin başlanacağı alana beton bloklar yerleştirdi, yol yapmaya başlayan iş makinalarının güzergahına araçlarını park etti. Kendi topraklarındaki yol yapımını engellemek isteyen BM Barış Gücü askerlerine tepki gösteren KKTC güvenlik güçleri, BM araçlarını iş makinaları ile yol  güzergahının dışına sürükledi.

 

BM Barış Gücü askerleri ile KKTC güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginliğin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Görüntüleri paylaşan Türk Milliyetçileri, Pile-Yiğitler Yolu Projesi’nden geri dönüş olmayacağını bildiren KKTC yönetimine destek mesajları yağdırırken; Türkiye ve Kıbrıs üzerinde kirli emelleri olan emperyalistlerden yana olan FETÖ ve PKK artıkları adeta çılgına döndü.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN KKTC'DE YAŞANAN GERİLİME TEPKİ

 

Türkiye ve Kıbrıs üzerinde kirli emelleri olan emperyalistlere karşı en net mesaj veren ise her zamanki gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli, ''Kıbrıs’ta Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak için hazırlanan yol projesine, nereye ve kimlere hizmet ettiği az çok belli olan Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün haksız ve hukuksuz şekilde müdahil olması tam manasıyla ilkelliktir, sorumsuzluktur, provokasyondur. Fütursuz engelleme girişimlerini bertaraf etmekte haklı olan KKTC hükümetine desteğimiz tamdır. Birleşmiş Milletler, Rumların karanlık emellerine hizmetten, Kıbrıs’ın barış ve huzurunu bozucu teşebbüslerden derhal vazgeçmelidir.'' dedi. 

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN DİKKAT ÇEKEN VİDEOLU MESAJ

 

Bu açıklamanın ardından Devlet Bahçeli'den anlamlı bir mesaj daha geldi. MHP'nin sosyal medya hesabından 'Kıbrıs Türk'tür' yazısıyla birlikte Devlet Bahçeli'nin bir videosu paylaşıldı. Zeki Müren'in seslendirdiği 'Ağlama Sevdam' şarkısı eşliğinde elinde tesbih ayağında çizmeleri ile makam odasında dolaşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye ve Kıbrıs üzerinde kirli emelleri olan emperyalistlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mussolini’nin elçisine verdiği cevabın aynısını verdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin emperyalistlere meydan okuduğu videoyu 'Kıbrıs Türk'tür' ve 'Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır!' notuyla paylaşan Türk Milliyetçileri, BM Barış Gücü'nün müdahalesine tepki göstermeye devam ediyor.

 

KKTC ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI FATİH ARICI'DAN EMPERYALİSTLERE REST

 

Pile-Yiğitler yol yapımıyla ilgili Birleşmiş Milletler askerleriyle yaşanan sorun hakkında 18 Ağustos 2023 tarihinde sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, ''Ne İngiliz Komiserliği ne de Birleşmiş Milletleri umursamayız. Bugün Pile’deki olayları yakınen takip ettik. Görevlilerin işini zorlaştırmamak adına olaya karşı bir tepki vermedik. Fakat Birleşmiş Milletler bu tutumunu devam etmeye devam ederse karşılarında fedakar Ülkücü Türk Gençlerini göreceklerdir. Arşivlere bakarlarsa hangi sonuçlarla karşı karşıya kalabileceklerini hatırlayacaklardır. Dünyanın heryerindeki zulme sessiz kalan Birleşmiş Milletler bir yol için kendilerini siper ettiler. Hadlerini bilmezlerse sivil tepki ile karşı karşıya kalacaklarını ve altından kalkamayacakları sonuçları yaşayacaklarını bilmelidir. Dışişleri Bakanımızın da aylar önce UN’ye gösterdiği tavrı artık Show için değil gerçekten uygulanması gerektiği de gözler önüne serilmiştir.'' dedi. 

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin emperyalistlere meydan okuduğu videoyu 'Kıbrıs Türk'tür' ve 'Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır!' notuyla paylaşan KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, ''Türkmen Bey’inin çizmeleri hazır gerisini UN, İngiliz, Rum, ABD ve Yunan düşünsün! Kıbrıs Türk'tür Türk Kalacak!'' ifadelerini kullanarak emperyalistlere rest çekti.

 

FATİH ARICI'DAN YUNAN VE RUM MEDYALARINA CEVAP: GÖRÜŞECEĞİZ

 

KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı'nın emperyalistlere meydan okuyan açıklamalarını haber yapan Yunan ve GKRK medyaları; haber metninde ''İşgal altındaki bölgelerdeki Bozkurtlar'ın başkanı Fatih Arıcı, yol genişletme çalışmalarını engellemeye çalışan bir grup Kıbrıslı Türk'ün Mavi Miğferlilere yönelik saldırısının ardından Birleşmiş Milletler'e yönelik tehditler savurdu.'' ifadelerini kullandı.

 

Yunan ve GKRK medyalarının yayınladığı haberi 20 Ağustos 2023 tarihinde sosyal medya hesabından paylaşarak cevap veren KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, ''Burası işgal edilmiş topraklar değil, burası bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’i. Gerekeni gerektiğinde yapacağımızdan şüpheniz olmasın. 1 Km sonra görüşeceğiz.'' dedi. 

 

11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'DEN YUNANİSTAN VE GKRY'Nİ SEVİNDİREN AÇIKLAMA

 

Kıbrıs Türklüğü’nün her zaman yanında olan Türkiye ve MHP'nin, Kıbrıs meselesine bakışı açık ve nettir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC ile BM arasında çıkan yol krizine yönelik son yaptığı açıklamada, ''Ada’da iki halk ve egemen iki devlet vardır. Bu gerçekler kabul edilmeden adil ve kalıcı bir çözüm ortamının yeşermesi ham bir hayaldir. Kıbrıs’ta iki devletli çözüme kapalı duranlar, bununla da yetinmeyip Kıbrıs Türklüğünün müktesep haklarını ve eşit statüsünü yok sayanlar hukuki ve tarihi yanlışın içine düşen, aynı zamanda iki taraflı anlaşmazlığın canlı kalmasına hizmet eden çevrelerdir.'' demişti.

 

Azerbaycan başta olmak üzere Türk Devletleri Teşkilatı'na üye olan devletlerin hatta Rusya'nın KKTC'yi devlet olarak tanımaya meyilli olduğu bir dönemde, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin tam köşeye sıkıştığı bir ortamda ortaya çıkan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yunan ve Rumları sevindiren bir açıklama yaptı. Yunanistan'da yayınlanan Kathimerini gazetesine Kıbrıs sorunu hakkında beyanat veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; Türk-Yunan diyaloğunun güven ve iyi niyetle yapılması durumunda sonuçlar getirebileceğini, Kıbrıs sorunun çözümü için son bir fırsatın verilebileceğini, Kıbrıs sorununun çözümünün birçok sorunun da çözümünü beraberinde getireceğini söyledi. 

 

KKTC ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI FATİH ARICI'DAN ABDULLAH GÜL'E TOKAT GİBİ CEVAP 

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yunan medyasına beyanat vermesinin zamanlamasına dikkat çeken KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Pile yolu İngiliz Üslerine yaklaşınca kraliyet ailesi yerine Sayın Gül açıklama yapma gereği duydu. Kıbrıs Türkü üzerinden şahsi emelleriniz için kumar oynamayı bırakın.Türk Milleti de, Türk devletleri de kararlıdır; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacaktır!'' dedi. 

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KKTC, Ülkü Ocakları, Fatih Arıcı, Devlet Bahçeli, Kıbrıs, Pile yolu
Yorumlar
Haber Yazılımı