İçişleri Bakanlığı'ndan Asker Uğurlama Töreni Kararı
Haber Detayı
21 Mart 2020 - Cumartesi 16:34 Bu haber 2390 kez okundu
 
İçişleri Bakanlığı'ndan Asker Uğurlama Töreni Kararı
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge ile toplu asker uğurlama törenlerini geçici olarak yasakladı.
GÜNDEM Haberi
İçişleri Bakanlığı'ndan Asker Uğurlama Töreni Kararı

İçişleri Bakanlığı, Türk Milletinin geleneklerinden olan asker uğurlama törenlerini coronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak yasakladığını bildirdi. 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede, asker uğurlama törenlerinin gerçekleşmesine izin verilmemesi istendi. 

 

81 İL VALİLİĞİNE GÖNDERİLEN GENELGE

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede, coronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla vatandaşların toplu olarak bulundukları bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması, düğün, konferans, seminer vb toplantıların geçici süreliğine ertelenmesi olmak üzere bir çok farklı tedbirin daha önce karara bağlandığı belirtildi. 

 

İçişleri Bakanlığı'nın daha önce gönderilen genelgedeki kararlara ilave olarak gönderdiği yazıda, askere alma süreci kapsamında, askere gidecek olan vatandaşlar için toplu olarak askere uğurlama törenlerini düzenlendiği, bu durumun ise salgın riskini artıracağı değerledirildiğinden, bu tür faaliyetlerin geçici süreliğine gerçekleşmemesi gerektiği belirtildi.

 

Valiliklerden, bu kapsamda anılan faaliyetlere geçici süreyle izin verilmemesi için İl/ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarından gerekli kararların alınarak, vatandaşlara duyurulması, kararlara uymayanlar hakkında gerekli idari ve adli işlemlerin yapılması istendi.

  

Kaynak: Editör:
Etiketler: İçişleri, Bakanlığı'ndan, Asker, Uğurlama, Töreni, Kararı,
Yorumlar
Haber Yazılımı