DSİ'den Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi Açıklaması
Haber Detayı
24 Ekim 2022 - Pazartesi 13:48 Bu haber 3490 kez okundu
 
DSİ'den Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi Açıklaması
DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
DSİ'den Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi Açıklaması

İnşası devam eden Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Adana’nın son yıllardaki en önemli tarımsal sulama yatırımları arasında gösterilen projenin 2023 yılı mayıs ayına kadar tamamlanacağını söyledi.

 

DSİ ADANA’DAKİ TARIMSAL ARAZİLERİ SUYLA BULUŞTURMAYA HAZIRLANIYOR

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Adana ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

 

DSİ'DEN YEDİGÖZE İMAMOĞLU SULAMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

 

Adana’nın son yıllardaki en önemli tarımsal sulama yatırımları arasında gösterilen ve tamamlandığında 129 Bin 370 dekar zirai araziyi sulama suyuna kavuşturacak olan Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, ''İmamoğlu Sulaması 2. Kısım İşi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. 84’ü tamamlanan iş kapsamında; bugüne kadar S2A ana boru hattı güzergahındaki 77 bin 540 dekar zirai arazi fiili olarak sulamaya açılmıştır. Çiftçilerimiz sulamaya açılan bu sahada modern sulama sistemleri ile arazilerini sulamaya devam etmektedir. S1B2 ana boru güzergahında ise 16 bin 050 dekar zirai arazinin sulama şebekesi hazırlanmıştır. Test çalışmalarının akabinde sulamalara fiili olarak başlanabilecektir. S1A ana boru hattı üzerinde olan dere geçişleri ile çiftçilerimizi mağdur etmemek adına ekili mahsuller sebebiyle beklenilen eksik imalatlarımız ise tamamlanmaktadır.'' dedi.

 

HEDEFİMİZ PROJEYİ MAYIS 2023'TE TAMAMLAMAK

 

2022 yılı sonuna kadar S1A ana boru hattındaki 35 bin 780 dekar sahanın boru imalatları ve hidrostatik testlerinin tamamlanacağını ifade eden DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, ''Hedefimiz; 2023 yılı mayıs ayına kadar projemizi tüm aşamaları ile tamamlayarak, Çukurovalı çiftçilerimizin hizmetine sunmak. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir.'' dedi.

 

Resim

Bir açık hava görseli olabilir

Bir 4 kişi ve açık hava görseli olabilir

Bir yol görseli olabilir

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DSİ Genel Müdürü, Lütfi Akca, Yedigöze İmamoğlu, Sulama Projesi, ilgili, önemli açıklama, Adana İmamoğlu, İmamoğlu İlçesi
Yorumlar
Haber Yazılımı