Çukurova Üniversitesi'nin İlk Kadın Rektörü Göreve Başladı
Haber Detayı
18 Ağustos 2020 - Salı 23:03 Bu haber 11191 kez okundu
 
Çukurova Üniversitesi'nin İlk Kadın Rektörü Göreve Başladı
Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Meryem Tuncel görevine başladı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Çukurova Üniversitesi'nin İlk Kadın Rektörü Göreve Başladı

Teksas Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Anabilim Dalı Başkanı görevini yürütürken Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektörlük görevini Prof. Dr. Mustafa Kibar'dan devralarak bugün itibariyle Üniversitenin ilk kadın Rektörü olarak göreve başladı.

 

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NİN İLK KADIN REKTÖRÜ MERYEM TUNCEL GÖREVE BAŞLADI

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektörlüğe atanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Yükseköğretim Kurulu'nun önerisi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühleri ve güvenleri ile 14.08.2020 tarihi itibariyle ile şahsıma Rektörlük görevi tevdi edilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve destek veren herkese teşekkür ederim. Ayrıca görev süresi dolan Sayın Prof. Dr. Mustafa Kibar ve ekibine de Üniversitemize vermiş olduğu katkılarından dolayı teşekkür ederim.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇÜ, Çukurova Üniversitesi, Rektör ataması, İlk kadın Rektör, Adana, Adana Haberleri, Meryem Tuncel, göreve başladı
Yorumlar
Haber Yazılımı