Coronavirüs Teşhisinde Köpekler Kullanılacak
Haber Detayı
28 Mart 2020 - Cumartesi 19:30 Bu haber 2585 kez okundu
 
Coronavirüs Teşhisinde Köpekler Kullanılacak
Coronavirüsün erken teşhisi konusunda çalışmalar sürerken, köpeklerin coronavirüsü teşhis edebileceği bildirildi.
GÜNDEM Haberi
Coronavirüs Teşhisinde Köpekler Kullanılacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınına karşı tedbirler alınmaya çalışılırken, bir yandan da virüsün erken teşhis edilmesi konusunda çalışmalar yapılıyordu. Kanser ve sıtma gibi hastalıkları teşhis edebilen köpeklerin, altı haftalık eğitimden sonra coronavirüsü teşhis edebileceği bildirildi.

 

BAKTERİYEL ENFEKSİYONLARI TESPİT EDEN KÖPEK CORONAVİRÜSÜ DE TEŞHİS EDER

 

İngiltere'de bulunan Medical Detection Dogs (Tıbbi Teşhis Köpekleri) kurumu, köpeklerin coronavirüsü teşhisi konusunda açıklama yaparak, ''COVID-19 arayan köpekler, hayır kurumunun halihazırda kanser, parkinson ve bakteriyel enfeksiyonlar gibi hastalıkları tespit etmek için eğittiği köpeklerle aynı şekilde, numuneleri koklamak ve buldukları zaman işaret etmek suretiyle eğitilecek. Birçok hastalığı koklayarak tespit edebilen köpekler, altı haftalık bir eğitimden sonra coronavirüsü de anında teşhis edebilir.'' dedi.

 

KÖPEK HASTANIN KOKUSUNDAN CORONAVİRÜSÜ TEŞHİS EDECEK

 

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu'nda görev yapan Profesör James Logan, virüs bulaşan insanların vücut kokularının değiştiğini belirterek, ''Önceki çalışmalarımız, köpeklerin sıtma enfeksiyonu olan insanlardan gelen kokuları Dünya Sağlık Örgütü'nün teşhis standartlarının üzerinde bir kesinlikle tespit edebildiğini gösterdi. Bu yeni teşhis aracı, kısa vadede COVID-19'a verdiğimiz karşılıkta ama özellikle de önümüzdeki aylarda devrim yaratabilir ve son derece etkili olabilir." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Coronavirüs, Teşhisinde, Köpekler, Kullanılacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı