Coronavirüs Salgını Döneminde Oruç Tutulacak mı?
Haber Detayı
03 Nisan 2020 - Cuma 16:43 Bu haber 3917 kez okundu
 
Coronavirüs Salgını Döneminde Oruç Tutulacak mı?
Coronavirüs salgını nedeniyle Ramazan ayında oruç tutulup tutulmayacağı konusunda kafa karışıklığı sürüyor.
GÜNDEM Haberi
Coronavirüs Salgını Döneminde Oruç Tutulacak mı?

Gazeteci yazar Mehmet Akif Ersoy, Coronavirüs salgını nedeniyle Ramazan ayında oruç tutulup tutulmayacağı konusunda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sorduğu sorunun cevabını köşesine taşıdı.

 

SALGIN DÖNEMİNDE MÜSLÜMANLAR ORUÇ TUTACAK MI?

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınına karşı tedbirlerin alındığı bir dönemde, Ramazan ayı yaklaşırken Müslümanların oruç tutup tutmayacağı merak konusu oldu. Coronavirüse karşı korunmanın en belirgin yolu, sağlıklı bir bağışıklık sisteminden geçiyor. Uzmanlara göre, oruç tutmak bağışıklık sistemini zayıflatacak. Bu şartlarda Müslümanlar ibadeti ve sağlığı arasında bir seçim yapmak zorunda mı kalacak? İbadeti yapabilmek için sağlıklı olunması gerektiği yönünde görüşler var.

 

RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE YAPILACAK İSTİŞARE TOPLANTISINDA KARAR VERİLECEK

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayında oruç tutulup tutulmayacağıyla ilgili verdiği cevapta, ''Coronavirüs tedbirleri kapsamında, Ramazan ayında camilerde teravih namazlarının kılınmayacağı bellidir. Coronavirüse karşı dayanıklılık açısından bağışıklık sisteminin önemi bilinirken, bağışıklık sistemi düşük olanlar ve hasta olanlar oruç tutmayabilir. Ancak, Ramazan ayı öncesinde yapacağımız istişare toplantısında oruç tutulup tutulmama konusunda bir karara varıp gereken açıklamayı yapacağız.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Coronavirüs, Salgını, Döneminde, Oruç, Tutulacak, mı?, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı