Coronavirüs Avrupa Birliği Ülkelerini Türkiye'ye Yaklaştırdı
Haber Detayı
30 Haziran 2020 - Salı 14:11 Bu haber 8627 kez okundu
 
Coronavirüs Avrupa Birliği Ülkelerini Türkiye'ye Yaklaştırdı
Tüm dünyayı olumsuz etkileyen Coronavirüs, Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'ye yaklaşmasına neden oldu.
GÜNDEM Haberi
Coronavirüs Avrupa Birliği Ülkelerini Türkiye'ye Yaklaştırdı

Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığı nedeniyle Türkiye aleyhine kararlar alarak AB-Türkiye Dostluk Grubu'nu rafa kaldıran Avrupa Parlamentosu, Türkiye'nin coronavirüsle mücadeledeki başarısı ve tüm dünyaya yardım etmesi nedeniyle daha fazla dayanamayarak AB-Türkiye Dostluk Grubu'nu yeniden aktif hale getirme kararı aldı.

 

SEN NEYMİŞSİN BE CORONAVİRÜS ? ( ! )

 

2017 yılına kadar sekiz yıl boyunca faaliyetlerini sürdüren AB-Türkiye Dostluk Grubu, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında yaptığı başarılı operasyonlara karşı olan AB ülkelerinin Türkiye'ye mesafe koymasıyla rafa kaldırılmıştı. Başkanlığını Polonyalı parlamenter Ryszard Czarnecki’nin yapacağı AB-Türkiye Dostluk Grubu, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye lehine lobi faaliyetlerinde bulunarak ilişkilerin gelişmesinde etkin çalışmalar yapacak. Coronavirüs salgını nedeniyle bir çok ülkenin sistemleri ve ekonomileri olumsuz etkilenirken, Türkiye'nin coronavirüse karşı etkili mücadele yaparak her açıdan ayakta kalması, Avrupa Birliği ülkelerinin dikkatlerini çekti ve yeniden Türkiye'ye yanaşmaya başladılar. Sen neymişsin be Coronavirüs?

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Avrupa Birliği ve Türkiye, AB Türkiye Dostluk grubu, Avrupa ülkeleri, coronavirüs, Koronavirüs, Covid 19, dost olmak
Yorumlar
Haber Yazılımı