Bütçe Görüşmeleri Bahçeli'nin Katılımıyla Başladı
Haber Detayı
07 Aralık 2020 - Pazartesi 17:17 Bu haber 4121 kez okundu
 
Bütçe Görüşmeleri Bahçeli'nin Katılımıyla Başladı
TBMM'de bütçe görüşmeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın sunumuyla başladı.
SİYASET Haberi
Bütçe Görüşmeleri Bahçeli'nin Katılımıyla Başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın sunuş konuşmasıyla, TBMM Genel Kurulu'nda başladı.

 

BÜTÇE İCRAATLARIN YOL HARİTASIDIR

 

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin sunuş konuşmasını yapan  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Milli iradenin tecelligahı olan TBMM'de yaptığımız bütçe görüşmeleri, yürütme erkinin demokratik yollardan denetlenmesine zemin oluşturmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından yapılacak icraatların yol haritası olan bütçe teklifimiz, milletimize en iyi kamu hizmetlerini en etkin şekilde ulaştırma vizyonumuz yönünde hazırlanmıştır. Bütçemiz, eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik başta olmak üzere enerjiden tarıma, ulaştırmadan sanayiye Cumhurbaşkanımız liderliğinde her alanda elde ettiğimiz kazanımları daha da yükseltecek somut ve orta vadeli hedeflerimizin dayanağını oluşturmaktadır." dedi.

 

2023, 2053 ve 2071 HEDEFLERİ İLMEK İLMEK ÖRÜLDÜ

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Bu çerçevede bütçemizin hedefi; yeni normalde ülkemizin küresel ölçekte hak ettiği yeri almasıdır. Türkiye’nin kalkınma sütunlarını oluşturan alanlarda sağlanan ilerleme, Türkiye sevdamızın, büyük bir gayretin ve emeğin sonucudur. Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık dönemi de dahil olmak üzere, hükümet programlarıyla, kalkınma planlarıyla, konu bazlı strateji belgeleri ve eylem planlarıyla, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte cumhurbaşkanlığı programı ve 180 günlük ilerleme planlarıyla her bir adım üzerinde titizlikle çalışılmış ve uygulanmıştır. 2023, 2053 ve 2071 gibi gelecek tasavvurlarımız, ilmek ilmek örülmüş, hem merkezde hem yerelde vatandaşa dokunan ve Türkiye’yi ilerleten kamu hizmetleri, dev eserler ve sürdürülebilir politikalar hayata geçirilmiştir.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TBMM Bütçe, Bütçe görüşmeleri, Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Fuat Oktay, Genel Kurul, bütçe sunumu, MHP, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı