Bahçeli Dün Önerdi Erdoğan Bugün Müjdeyi Açıkladı
Haber Detayı
10 Ağustos 2021 - Salı 19:02 Bu haber 3953 kez okundu
 
Bahçeli Dün Önerdi Erdoğan Bugün Müjdeyi Açıkladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavlarında uygulanan baraj puanının aşağıya çekilmesi önerisini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere müjdeyi verdi.
SİYASET Haberi
Bahçeli Dün Önerdi Erdoğan Bugün Müjdeyi Açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salgın döneminin şartlarından dolayı üniversite sınavlarında uygulanan baraj puanının aşağıya çekilmesi önerisini kabul ederek gerekeni yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS'de baraj puanlarının TYT'de 140'a, AYT ve YDT'de 170'e düşürüldüğünü açıkladı. MHP Lideri Bahçeli'nin dün önerdiği teklifin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün kabul edilmesi, Cumhur İttifakı'ndaki uyumu ve hızlılığı bir kez daha ortaya çıkardı.

 

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ DÜN ÇAĞRIDA BULUNDU

 

Coronavirüs salgını şartlarından dolayı 2021 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarında genel başarı oranının düştüğüne dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salgın döneminde herkese yardım elini uzatan devletin üniversiteye girmeye çalışan gençlere de yardım etmesi gerektiğini belirterek, üniversite sınavlarında uygulanan baraj puanının aşağıya çekilerek daha fazla gencin üniversitelere girmesinin sağlanması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda önerisini sunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, ''Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım.'' demişti.

 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BUGÜN KABUL ETTİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salgın döneminin şartlarından dolayı üniversite sınavlarında uygulanan baraj puanının aşağıya çekilmesi önerisini kabul ederek gerekeni yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, dün önerdi, bugün kabul etti, üniversite sınavı, baraj puanı, Cumhur İttifakı
Yorumlar
Haber Yazılımı