Bahçeli'den Yerel Seçimler ve Rus Ruleti Açıklaması
Haber Detayı
28 Haziran 2023 - Çarşamba 09:17 Bu haber 1727 kez okundu
 
Bahçeli'den Yerel Seçimler ve Rus Ruleti Açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbuğ Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
Bahçeli'den Yerel Seçimler ve Rus Ruleti Açıklaması

Her Bayram olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da geleneğini bozmayarak Bayram Namazı sonrasında Başbuğ Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kabir ziyaretinden sonra Yerel Seçimler, siyasi partiler ve MHP'nin Kurultayı, Rusya'da yaşanan isyan, Merdan Yanardağ'ın tutuklanması konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

BAHÇELİ'DEN İLK ZİYARET BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN KABRİNE

 

Bayram namazını kıldıktan sonra Başbuğ Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kırmızı beyaz karanfil bırakıp su döktüğü mezar başında dualar etti. Kabir ziyaretinden sonra programını takip eden gazetecilerin sorularını cevaplayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasına başlarken asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

 

KABİR ZİYARETİ SONRASINDA BAHÇELİ'DEN SİYASİ DEĞERLENDİRMELER

 

Deprem felaketinin yaralarının sarılmaya çalıştığı ortamda Türkiye'de iki önemli olayın yaşandığına dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bu iki olay; 14 Mayıs'ta yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri ile 28 Mayıs'ta yaşanmış olan Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Böyle bir sereç içerinde Türkiye'de artık seçimler son bulmuştur. Millet iradesi kendini ortaya koymuş ve Türkiye'yi kalıcı bir Cumhurbaşkanlığı Sistemi içerisinde istikrara kavuşturmuştur. Bu siyasi istikrarın devamında yarar vardır. Bu siyasi istikrarı Millet ve siyasi partiler olarak sürdürme gayesi içerinde olmalıyız.'' dedi.

 

TÜRKİYE'DE YAŞANACAK İKİ ÖNEMLİ OLAY YEREL SEÇİM VE KONGRELER

 

Seçimlerin bitmesiyle Türkiye'yi bekleyen iki olayın Yerel Seçimler ve siyasi parti konreleri olduğuna dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Seçimler bitmiştir, tartışmalar son bulmuştur. Ancak önümüzdeki günlerle ilgili yani bir başka deyişle 2023'ün ikinci altı 6 ayı ile 2024'ün ilk 6 ayı arasında iki önemli olay siyasi hayatımızda yaşanacaktır. Bunlardan birincisi, Siyasi partilerin; siyasi partiler yasasında ve Anayasa'da ifade bulduğu en az 2 en fazla 3 yıl içerisinde olağan kongrelerini yapma konusudur. O sebepten dolayı bütün siyasi partilerimiz bu süreci tamamlamak durumundadırlar. İkinci önemli olay ise 2024'te yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleridir. Bu seçimler de milletimiz açısından çok önemlidir. Siyasi istikrar merkezi yönetimde sağlanmış ise onun toplumsal dengesini kuracak yerel yönetimin de önem kazandığını herkes anlamalı ve görmelidir. Siyasi partilerimiz kendilerini 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimlerine hazırlamak durumdadır. Bunu yaparken bir konu üzerinde özellikle durmak gerekiyor. Madem ki Türkiye millet iradesiyle bir siyasi istikrara kavuşmuştur, bu siyasi istikrarın siyasi partilerde de kendisini hissettirmesi lazımdır. Yani siyasi partiler normal süreç içerisinde, yasanın öngördüğü, gönül vermiş insanlarının hedeflediği yolda gayet olgun karşılıklı bir saygı içerisinde kongrelerini tamamlayarak demokrasimize seviye kazandırmalarında yarar vardır.'' dedi.

 

WAGNER'İN RUSYAYA İSYANI TUS RULETİ'DİR

 

Wagner'in Rusya'ya isyan etmesini Rus Ruleti olarak değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye’nin birçok olaylarla da karşı karşıya kalmıştır. Çevremizde sıcak iklimler vardır. Bu iklimler hala Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş olarak kendini göstermektedir. Bu dönem içerisinde bayram münasebetiyle temennimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın en kısa zamanda barış yoluyla sonlandırılması meselesidir. Tebi, küresel güçler boş durmamaktadır. Zaman zaman şahit olduğumuz olaylar olmaktadır. Bunlardan bir tanesi Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken barış yolunda BM başta olmak üzere, bütün batı ülkeleri destek verip gayret göstermesi gerekirken, şimdi Rusya’da yeni yeni olayların gelişmesine de fırsat verebilecek tarzda sakinlik ve durgunluk göstermektedirler. Bugün Rusya’da bir Rus ruleti oynanmıştır. Bu tabirin altını çiziyorum. Bu Rus ruleti önemlidir ve bu rulet, Putin’in kazanmasıyla son bulmuştur. Bundan sonra bu savaş ortamında kimse heves etmesin. Dünya’da barışa, birliğe, mutluluğa, sevgi ve saygıya ihtiyaç vardır.'' dedi. 

 

2024 YILINDA YAPILACAK OLAN MHP KURULTAYI ÖNE ÇEKİLECEK Mİ?

 

2024 yılında gerçekleşecek olan MHP Kurultayı tarihinin öne çekilip çekilmeyeceği konusundaki soruya cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Arkadaşlarımızla bu konuda Mahalli İdareler seçimini de düşünerek, yetkili organlarımızda görüşülür. Ötelemeyeceğimize göre erken mi yapalım yoksa zamanında mı yapalım. Erken yapalım dersek, seçimin başladığı tarihten önce olması lazım. Zamanında dersek de biz daha evvelden 18 Mart 2018’de yaptığımız için şimdi 17 Mart 2024 Pazar’a denk geliyor. 17 Mart 2024 yılında kurultayımızı da yapmak durumundayız. Bu yasanın öngördüğü bir hedeftir ve bunu yapmak zorundasınız.'' dedi.

 

İHANETİN SERBESTLİĞİ OLMAZ

 

Televizyon programında PKK terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'a övgüler düzen Merdan Yanardağ’ın tutuklanması hakkında bir gazetecinin sorusuna cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Onlar bizim gündemimizde yoktur. İhanetin serbestliği olmaz.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Devlet Bahçeli, Yerel Seçim, MHP Kurultayı, Başbuğ Türkeş
Yorumlar
Haber Yazılımı