Bahçeli'den Şımaranlara ve Şımartanlara O Biçim Ayar
Haber Detayı
12 Aralık 2023 - Salı 11:54 Bu haber 1671 kez okundu
 
Bahçeli'den Şımaranlara ve Şımartanlara O Biçim Ayar
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan gerginlikte şımaranları ve onları şımartanları sert bir dille uyardı.
MHP Haberi
Bahçeli'den Şımaranlara ve Şımartanlara O Biçim Ayar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan gerginlikte şımaranları ve onları şımartanları sert bir dille uyardı.
Bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulunda kendisini Kürtçe ifade etmeye çalışan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'a tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin son zamanlarda aldığı kararların bazı kesimlerin şımarmasına yol açtığını belirterek, Meclis'te yaşananlardan dolayı eleştirdiği Anayasa Mahkemesi ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u daha dikkatli olmaya, Türkiye'ye sahip çıkmaya davet etti.

 

HEDEP MİLLETVEKİLLERİ YİNE TÜRKİYE VE TÜRK MİLLETİNİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ HEDEF ALDI

 

TBMM Genel Kurulunda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başlandı. Gazze'ye saldıran İsrail ile eş zamanlı olarak TBMM Genel Kurulu'nda sürekli yaptıkları Kürdistan tartışmalarına hız veren terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekilleri, sistematik olarak sergiledikleri Siyasi Kürtçülük düzlemindeki tavırlarını bitçe görüşmelerinde de sürdürdüler.

 

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'a methiyeler düzdüğü konuşmasında, olmayan Kürt sorunundan dem vurup terörle mücadelede başarılı işlere imza atan Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'ları hedef alan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TBMM'de sadece Türkçe konuşulması kuralını çiğneyerek konuşmasını Kürtçe yapmaya kalkıştı. Tuncer Bakırhan'a müdahale eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Bu konuştuklarınızın bir de Türkçe açıklamasını istiyoruz Meclis olarak. Burası TBMM, burada resmi dilimiz Türkçe olduğu için Türkçe konuşulacak." konuşmanın Türkçeye tercüme edilmesini istedi. 

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN KONUNUN MUHATAPLARINA UYARI

 

TBMM Genel Kurulunda tartışmalara neden olan hadiseler üzerine gazetecilerin sorularını cevaplayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''2024 yılının bütçe görüşmelerinin yapıldığı bu anlamlı günde, konuşmacılardan bir kısmı Kürtçe cümlelerle kendilerini ifaye çalıştılar. Tabi bu kürsü dokunulmazlığı sebebiyle bazıları tarafından hoş görülebilir. Ama ben, Anayasa Mahkemesi'nin başta Başkanı ve değerli üyelerinin buradaki konuşmaların ruhundan hareketle Türkiye'ye sahip çıkmalarını tavsiye ederim. Kendilerini bu konularda daha dikkatli olmaya, bunun gittikçe yaygınlaştığı, Anayasa Mahkemesi'nin tavrı sebebiyle de birçok kesimin şımardığı görülüyor. Bunlara dikkat etmek lazım. Böyle bir ortamda böyle bir konuşma bize göre kabul görmemiştir. Ama onlar keçeyi suya atmışlar. Çıkacağı yeri taşladıkları için zihinlerinde, kursaklarında ne varsa dökmeye çalışıyorlar. Meclis Başkanı'nın Kürtçe sözünü dinledikten sonra 'Türkçeye tercüme edin' cümlesi ise Anayasa Mahkemesi Başkanı kadar yanlış bir tutum olmuştur. Böyle şey olamaz" dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Devlet Bahçeli, TBMM, tartışmalar, konuşma dili, ayar verdi
Yorumlar
Haber Yazılımı