Bahçeli'den MHP'den Ayrılıp MHP'ye Saldıranlara Sert Tepki
Haber Detayı
30 Mart 2021 - Salı 13:07 Bu haber 3648 kez okundu
 
Bahçeli'den MHP'den Ayrılıp MHP'ye Saldıranlara Sert Tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mendebur üçkâğıtçılara baş eğmeden devrilmelerini isteyen devşirme ayrık otlarından arınarak geleceği kucakladıklarını söyledi.
MHP Haberi
Bahçeli'den MHP'den Ayrılıp MHP'ye Saldıranlara Sert Tepki

TBMM Grup Tplantısı'nda 18 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon'dan bu yana yol gösteren Bozkurt'un kılavuzluğunda Kızılelma hedefi doğrultusunda yollarına devam ettiklerini söyledi. MHP'den bir şekilde ayrıldıktan sonra sistematik bir şekilde MHP'ye saldıranlara tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, baş koydukları Dava ve baş verdikleri Vatan için yaptıkları mücadelede mendebur üçkâğıtçılara baş eğmediklerini belirterek, devrilmelerini isteyen devşirme ayrık otlarından arınarak geleceği kucakladıklarını söyledi.

 

BÜYÜK KURULTAYIMIZDA SALGIN NEDENİYLE KATILIMI SINIRLI TUTTUK

 

Parti grubumuzu en son 2 Mart 2021 tarihinde toplamış, arkasından 13. Olağan Büyük Kurultayımızın hazırlıklarını gerçekleştirmek maksadıyla toplantılarımıza ara vermiştik. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü olan 18 Mart’ta tarihi buluşmamızı, örnek gösterilecek demokratik şölenimizi aziz dava arkadaşlarımızın irade ve iştirakiyle icra ettik. KOVİD-19 salgını nedeniyle katılımı sınırlı tutmaya, maske ve sosyal mesafe tedbirlerine azami riayet etmeye dikkat ve titizlikle özen gösterdik. Elbette salonlara sığmayıp taşmayı isterdik. Elbette dileyen, isteyen, heves eden her insanımızla, her dava arkadaşımızla görüşmeyi, ortak bir heyecanda birleşmeyi arzu ederdik. Fakat salgının yol açacağı tehlikeleri düşünerek davetli sayımızı mümkün mertebe kısıtlı tuttuk.

 

BÜYÜK KURULTAYIMIZ MUHTEŞEM BİR ATMOSFERDE GERÇEKLEŞTİ

 

Buna rağmen 13. Olağan Büyük Kurultayı’mız muhteşem bir atmosferde gerçekleşmiştir. Disiplin, düzen, tertip ve hazırlıklardaki denge açısından göz kamaştırmış, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştır. Partimiz çok mühim bir demokratik etabı yüz akıyla geride bırakmıştır. 9 Ağustos 2020 tarihinde başlayan il ve ilçe kongrelerimizin son halkası Büyük Kurultayımız olmuştur. Siyasi partiler demokrasi hayatımızın vazgeçilmez ögeleridir. Parti kongreleri hem geçmişin mütalaa ve muhasebesine, hem de gelecek hedeflerin mukavele, muhakeme ve muhtevasının tezahürüne bir fırsat, bir ortam, bir vesiledir. Aynı zamanda kongreler tazelenmeyle birlikte vaki tefekkürün daha derinlikli tezekkürüne, hatta tekamülüne imkan sağlamaktadır.

 

GÖNLÜMÜZDEKİ KIZILELMA ÜLKÜSÜYLE İSTİKLAL İÇİN BİRLİK DEDİK

 

13. Olağan Büyük Kurultayımız Türkiye’nin kritik bir dönemecinde; siyasi, ekonomik ve diplomatik zorlukların çetrefilleştiği bir kavşak noktasında vuku bulmuştur. 18 Mart 2021 tarihinde; Anadolu’muzun sazıyla, sözüyle, ruhuyla kenetlendik. Şehitlerimizin haysiyetiyle, hatırasıyla, hamiyetiyle sözleştik. Yurdumuzun oyunuyla, onuruyla, oğul vermiş haşmetiyle bütünleştik. Toprağımızın acısıyla, hüznüyle, sevinciyle birleştik. Milletimizin iradesiyle, itibarıyla, varoluş kıvancıyla bilendik. Semahın hasretiyle, semanın huzuruyla, sevginin engin ufkuyla kaynaştık. Beşeriyeti zelzele gibi sallayan salgın hastalığa rağmen; yüreğimizdeki heyecanla, gönlümüzdeki kızıl elma ülküsüyle, aklımızda Türkiye sevdasıyla istiklal için birlik dedik.

 

BOZKURT ERGENEKON'DAN BU YANA ÜLKÜLERİMİZE GİDEN YOLUN KILAVUZUDUR

 

Küresel senaryolara, zalim planlara, iç ve dış husumet cephesine meydan okuyarak istikbal için dirlik dedik. Türklüğün boynunu bükmek, Türk milletini boyunduruk altına almak için vaziyet kollayanlara, ortam yoklayanlara sarsılmaz bir inançla seslenerek kazananın Türkiye olacağını haykırdık. Demem odur ki, istiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak. Gayemiz daha güçlü bir Türkiye’dir. Gayemiz daha müreffeh bir millettir. Gayemiz daha kudretli bir devlettir. Bu mücadelede, üç hilal mücevher gibi parlayan şuurumuzun ziyneti, Bozkurt ise kutlu ülkülerimize giden yolun Ergenekon’dan beri kılavuzudur. Yaşanmış geçmişin yazılmış sayfaları nereden gelip nereye gitmek istediğimizin her yönüyle belgesi niteliğindedir.

 

ÇİLE ÇEKSEK DE İLKELERİMİZE ÇİZİK ÇEKMEDİK

 

Çile çeksek de, ilkelerimize çizik çekmedik. Mahkûm olsak da, irademize mahcubiyet lekesi düşürmedik. Zindana girdik, vatan sağ olsun dedik. Şehit olduk, vatan bölünmez dedik. Gözyaşlarını içimize akıtıp, Allah bes baki heves dedik. Satanlardan, kaçanlardan, korkanlardan, dönenlerden, yılanlardan, yorulanlardan, ilk sallantıda yoldan sapanlardan olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Ülkücü yaşadık, ülkülerimizi fazilet ve fedakârlık ruhuyla yaşattık. Milliyetçi Hareket Partisi 52 uzun yıldır pek çok badireyi aşarak bugünlere ulaştı.

 

DEVRİLMEMİZİ İSTEYEN DEVŞİRME AYRIK OTLARINDAN ARINARAK GELECEĞİ KUCAKLADIK

 

Kimileri devrilmemizi bekledi, kimileri aramızdan devşirildi. Bazıları düşmemizi bekledi, bazıları da yakamızdan düşüp gitti. Nefsine esir olanlar, nefesi yetişmeyenler, çıkar ve ikbal peşinde niyetini kirletenler zaman içinde ya kendiliğinden ayrıldılar, ya da gerçek yüzleri netleştiğinden kararlılıkla ayıklandılar. Lafa geldi mi, büyük dava adamı rolüne bürünenlerin, süreç içinde ne kadar küçüldüğünü, ne kadar bayağılaştığını, başkalarının dolduruşuna gelerek nasıl kişiliklerini kaybettiklerini üzülerek gördük ve yaşadık. Bunların, MHP'ye karşı yapılan karanlık operasyonlarda figüranlığa nasıl da teşne olduklarını ibretle seyrettik. Çok şükür ayrık otlarından arına arına kabuğun içinde saklı duran özü çıkardık, öz değerlerimizle, özgüven içinde geleceği kucaklamak için atılganlık ve cesaret gösterdik.

 

HER DEM YENİDEN DOĞARAK KUTLU DAVAMIZI ONUN BUNUN DOYMAZ KURSAĞINA BIRAKMADIK

 

Her dem yeniden doğarak, her gün bir başka açarak, tuzakları bozarak, iftiraları yenerek, kumpas duvarlarını berhava ederek kutlu davamızı onun bunun doymaz kursağına bırakmadık, ona bunun melun emeline peşkeş çekmedik, çektirmedik. İnancı kalmayanların, iradesi kaybolanların balmumundan kanat takıp güneşe doğru havalanmalarını hayretle takip ettik. 13. Olağan Büyük Kurultayımız 106 yıl önce Çanakkale’de devleşen imanın ve mücadele dirayetinin aynısıyla hayat bulmuştur. Özellikle ifade ediyorum ki, milliyetçiler için kahramanlıklarla dolu Türk tarihi, tekerrür eden bir vakıalar zinciridir.

 

2023 YILINI KAFAMIZDA CEM EDİP SONRAKİ YILLARIN YOL HARİTASINI BELİRLEDİK

 

Karşılaşılan yer ve zaman, çatışan unsur ve düşmanlar değişse bile hedefler aynı, yöntemler benzer, işbirlikçiler tanıdıktır. “Su uyur, düşman uyumaz” sözünü binlerce yıldır sosyal hafızasında taşıyan büyük Türk milleti, bu tarihi gerçeği vurgulamaktan öte, gelecek nesilleri teyakkuz halinde bulunmaları için devamlı uyarmaktadır. Bir başka açıdan Kurultayımız, Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönümünü anlayacak, anlatacak, özümseyecek, önceliğine alacak, buna fikren, ruhen, ahlaken hazırlık yapacak bir kararlılığa sahne olmuştur. Biz, 2023 yılını kafasında cem etmiş, ondan sonraki yılların yol haritasını belirlemiş bir anlayış, bir arayış, bir amaç eşliğinde yolumuza devam edeceğiz.

 

GELECEĞE DÖNÜK BEŞ AŞAMALI STRATEJİK HEDEFLERİMİZLE ROTAMIZI ÇİZDİK

 

Büyük Kurultayımızda, geleceğe dönük beş aşamalı stratejik hedeflerimizle rotamızı çizmiş durumdayız. Tekraren ifade ediyorum ki; MHP olarak, 2023 ve takip eden on yılları kapsayan stratejik hedeflerimizin ilki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne, daha yerinde bir ifadeyle, Türk Tipi Başkanlık Modeli’ne sahip çıkmak; ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına, daha doğrusu kökleşmesine hizmet etmektir. Sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan, yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna müzahir bir anayasa hazırlığı ikinci stratejik hedefimizdir. Çalışan, üreten, ruh kökümüzden beslenen, manevi ve moral değerlerimizle eklemlenen yeni, yerli ve milli bir ekonomik sistemin ihyası ve inşası üçüncü stratejik hedefimizdir.

 

İSTİKLAL İÇİNDE ULAŞILACAK PARLAK BİR İSTİKBAL İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

 

Cumhur İttifakı’nın varlığı içinde terörle amansız mücadeleye, son terörist, son kanlı silahıyla ele geçirilesiye kadar destek vermek, Türk milletini bu şiddet ve dehşet sarmalından çekip çıkarmak dördüncü stratejik hedefimizdir. Hem ülkemizde, hem de küresel ve bölgesel zeminde diyalog, barış, huzur, sükûnet ve istikrar beşinci stratejik hedefimizdir. Yenilenmiş kadrolarımızla, vatan ve millet sevgisiyle çarpan kalplerimizle, ilkeli ve milliyetçi siyaset yapımızla istiklal içinde ulaşılacak parlak bir istikbale varız, hazırız, bu uğurda ne gerekiyorsa yapmaya da kararlıyız. Biz MHP'yiz. Biz Türk ve Türkiye sevdalısıyız. Cumhur İttifakı’nın munzam ve muazzam varlığıyla Türkiye’mize sahip çıkacağız. Al bayrağımızın solmasına, aziz milletimize zincir vurmaya çalışan yerli ve yabancı ahmaklara izin vermeyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz. 

 

DAVAMIZA BAŞ KOYDUK, VATANIMIZA BAŞ VERDİK, MENDEBUR ÜÇKAĞITÇILARA BAŞ EĞMEYİZ

 

Kurultayımızı müteakiben Milliyetçi-Ülkücü irade tarafından seçilmiş MYK, MDK asil ve yedek üyelerimizle bir araya gelerek ilk toplantımızı da yapmış olduk. Bu toplantıda Başkanlık Divanı’nda görev alacak değerli arkadaşlarımızın seçimi yapılmıştır. 13. Olağan Büyük Kurultayı’mıza katılan, tecelli eden iradenin sahibi aziz dava arkadaşlarıma ve bütün teşkilatlarımıza, Ayrıca teşrifleriyle bizleri ziyadesiyle memnun eden saygıdeğer misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunun yanında MYK ve MDK üyeliklerine seçilen, yeni dönemde Başkanlık Divanımızda görev alan değerli arkadaşlarımıza da üstün başarılar diliyorum. Aziz şehitlerimizi, partimizin kurucu Genel Başkanı Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i rahmetle ve özlemle anıyorum. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak. Diyorum ki, gönül verdik bir ülküye, ömür verdik bu ülkeye. Baş koyduk davamıza, baş verdik vatanımıza, baş eğmeyiz mendebur üçkâğıtçılara.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Ergenekon, Bozkurt kılavuzluğunda, Kızılelma hedefi, arınarak geldik, MHPye saldıranlar, ayrık otları, mendebur
Yorumlar
Haber Yazılımı