Bahçeli'den Bakan Soylu Üzerinden Çatlak Arayana Tokat
Haber Detayı
30 Aralık 2021 - Perşembe 14:07 Bu haber 2102 kez okundu
 
Bahçeli'den Bakan Soylu Üzerinden Çatlak Arayana Tokat
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerin Süleyman Soylu üzerinden Cumhur İttifakında çatlak oluştuğu iddialarını resmen çöpe attı.
MHP Haberi
Bahçeli'den Bakan Soylu Üzerinden Çatlak Arayana Tokat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne terör teftişi üzerinden Ak Parti ile MHP arasına nifak sokma yarışına giren muhaliflerin, Genel Sekreterlik düzeyinde konuya ilişkin açıklama yapan MHP'nin Genel Başkan düzeyinde açıklama yapmaması üzerine Cumhur İttifakı'nda Süleyman Soylu'ya yönelik bir çatlak oluştuğu iddialarını ortaya attığı bir ortamda, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalif cenahın Süleyman Soylu konusunda krize girdiği iddialarını resmen çöpe attı.

 

HALK TV'DE SÜLEYMAN SOYLU ÜZERİNDEN CUMHUR İTTİFAKI'NA NİFAK SOKMA ÇABALARI

 

Halk TV'de yayınlanan Özlem Gürses'in sunduğu Kayda Geçsin proğramında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli konularda açıklama yaptığında her zaman destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili teftiş yapılması konusunda hiçbir açıklama yapmaması hakkında ne düşündüğü sorulan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, ''Herşey olabilir. Soylu'yu gözden çıkartmış da olabilirler. Cumhur İttifakı'nda ciddi bir çatlak da olabilir. Yakın bir zamanda bir Kabine değişikliği de mümkün olabilir. Kendi içlerinde çok sorun var. Meclis'te Ak Parti'li Milletvekilleri ile de görüşüyoruz. Ciddi bir rahatsızlık var.'' cevabını verirken araya giren proğram sunucusu Özlem Gürses, ''Biz, eskiden Ak Parti'nin içinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ilişkin bir rahatsızlık olduğunu biliyorduk. Siz şimdi, MHP'nin içinde de bu konulara ilişkin ciddi rahatsızlıklar olduğunu ifade ettiniz. Bunu kayıtlara geçtik.'' dedi.

 

MESELEYE FARKLI BAKAN MURAT YETKİN'DEN, AK PARTİ İLE MHP ARASINA NİFAK YAZISI

 

Yetkin Report  haber sitesinde ''Soylu Adeta Ak Parti Koalisyonunun MHP’li Bakanı Gibi'' başlığıyla kaleme aldığı yazısında, MHP ile Süleyman Soylu arasındaki yakınlığa dikkat çekerek, Ak Parti ile MHP arasında sorun olduğu algısı oluşturmaya çalışan Gazeteci yazar Murat Yetkin, ''Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesine terör teftişi başlatmasına Ak Parti’den çok MHP’li siyasilerden destek geldi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 'Türkiye’nin bütünlüğüne kasteden terör örgütleri ile irtibatlı ve iltisaklı bazı kişilerin İBB’nde işe alındığına yönelik tespit ve şikâyetler üzerine kapsamlı bir teftiş başlatması yerinde ve değerli bir karardır.' dedi. MHP’li siyasilerin Soylu’ya Ak Partililerden fazla sahip çıktığı sır değil. Süleyman Soylu istifa ettiğinde, Sayın Bahçeli istifanın geri alınmasını isteyen ilk liderdi. Bahçeli, fiili koalisyon ortağı konumuyla, güvenlik, yargı ve dış politika konularında fiilen veto hakkı kullanıyor. Erdoğan bütün önemli kararlardan önce mutlaka Bahçeli ile görüşüyor. en beğenilen siyasetçiler arasında olan Soylu, kendisini sarsan konuları MHP desteğiyle kolayca aştı. Soylu’nun HDP’nin kapatılması konusundaki tutumu, Ak Parti'li tabandan çok MHP tabanını memnun ediyor. Erdoğan, seçimlerde Bahçeli kadar Soylu’ya da mecbur görüntü veriyor. Ak Parti yönetim kademeleri Soylu’nun terörle mücadele dışındaki icraatına sahip çıkmakta zorlanıyor. Numan Kurtulmuş ve Şamil Tayyar gibi Ak Parti'liler, İstanbul BŞ Belediyesi'ne terör teftişi konusunda mesafeli duruyor. Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında aday olsun diye istifaya mı zorlanıyor? Burada bir amaç da, CHP ve İyi Parti arasındaki Millet İttifakını bölmek. İyi Parti lideri Meral Akşener’in tam destek verdiği İmamoğlu’nun, MHP’nin kapatılmasını istediği HDP ile, hatta PKK ile ilişkisini öne sürerek istifaya zorlamanın asıl amacı bu. Bu tabloda, MHP’nin Ak Parti ile fiili Cumhur Koalisyonunda, adeta MHP’li bakan gibi davranan Soylu kilit rol oynuyor.'' dedi.

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN SÜLEYMAN SOYLU'YA DESTEK

 

Muhaliflerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne terör teftişi konusunda MHP'nin Lider düzeyinde açıklama yapmaması üzerinden Cumhur İttifakı'nda çatlak olduğu algısını yaymaya çalıştığı bir ortamda, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili iddialar vahimdir. Bu belediyede çok sayıda işe alınanlardan 557 kişinin terör örgütleriyle irtibat ve iltisakları belirlenmiştir. Bunların arasında, FETÖ’cüler vardır, PKK/KCK bağlantılı olanlar vardır, DHKP-C’yle organik bağı olanlar vardır, MLKP ve MKP’li olanların varlığından bahsedilmektedir. İçişleri Bakanımız kararlı konuşmaktadır. İçişleri Bakanlığı’nın özel teftiş uygulaması doğrudur. İddialar tevsik edilirse tahkikat aşamasına geçilmelidir. Terör örgütüyle iltisakı olanları Belediyeye alanların bu fiilleri sabit görülürse başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Derhal görevlerinden el çektirilmeleri adaletin gereği olacaktır. Belediyede işe giren teröristler milli güvenlik sorunudur. Bunlar yarın, mesela İstanbul’un şehir suyuna zehir karıştırsalar ne yapacağız? Ne diyeceğiz? Bu felaketin üstesinden nasıl geleceğiz? Suçluysa elbette görevinden alınmalı, büyükşehir belediye meclisi de yeni başkanı seçmelidir. Bu işin şakası yoktur. İçişleri Bakanlığı’nın özel teftişinden suçu olmayanın rahatsız olmasına gerek de yoktur. Eğer suç varsa cezası da olmalıdır.'' dedi. 

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Devlet Bahçeli, muhalifler, Süleyman Soylu, üzerinden, Cumhur İttifakı
Yorumlar
Haber Yazılımı