Bahçeli'den Anayasa Değişikliği Konusunda Net Tavır
Haber Detayı
10 Şubat 2021 - Çarşamba 10:34 Bu haber 1816 kez okundu
 
Bahçeli'den Anayasa Değişikliği Konusunda Net Tavır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte yeni bir anayasa yazılmasının mecburiyet olduğunu söyledi.
MHP Haberi
Bahçeli'den Anayasa Değişikliği Konusunda Net Tavır

Her siyasi partinin Anayasa değişikliği yapılması konusunda talebi olduğuna dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliği konusunda Muhalefet partileri ipe un sermekle meşgul olurken Cumhur İttifakı'nın samimi bir şekilde hedef birliği içerisinde olduğunu söyledi.

 

CUMHUR İTTİFAKI'NIN YENİ BİR ANAYASA HAZIRLANMASI KONUSUNDA HEDEF BİRLİĞİ NETTİR

 

Anayasa deneyimimizin 145 yıllık bir mazisi vardır. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu kuşkusuzdur ve yeni hükümet sistemiyle bu durum zorunlu bir hal almıştır. Parlamenter sistemin izlerini silmek, kalıntılarını temizlemek lazımdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ruhuna ve dokusuna uygun yeni bir anayasa yazılması geniş bir uzlaşmayla sağlanmalı ve milletimize kazandırılmalıdır. Cumhur İttifakı olarak bu konuda anlayış, hedef ve ilke birlikteliğimiz çok nettir. 

 

MUHALİFLER İPE UN SERMEKLE MEŞGULDÜR

 

Bu arada yeniden anayasa yazılmasını ikinci cumhuriyet olarak tercüme edenlerin ciddiye alınacak hiçbir yanları olmayacaktır. Aynı şahısların darbe anayasasıyla ülke yönetimine talip olmaları tutarsızlık ve tenakuzdur. Cumhuriyet nedir diye sorsanız iki cümle kuramayan siyasetçilerin işlemeye başlayan süreci hezeyanla perçinlenmiş polemiklere hapsetme niyetleri siyasi hafifliğin sonucudur. Bunlar itibarsızdır, ipe un sermekle meşguldür.

 

ANAYASANIN YENİDEN YAZILMASI KAÇINILMAZDIR

 

2 Şubat 2021 tarihinde yaptığımız yazılı basın açıklamamızla yeni anayasa çalışmalarına bakışımız kamuoyuyla paylaşılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmemiz de verimli ve yapıcı bir atmosferde geçmiştir. Anayasalar, bir ülkenin işleyiş ve ilerleyişinin, toplumun bir arada yaşama iradesinin siyasi ve hukuki belgesi olup değişmeyecek veya yeni baştan yazılamayacak metinler değildir. Canlı ve gelişen dinamik süreçlere tabi olan toplumun, değerlerin, çağın, yönetim yapısının ve zamanın yönüne ve yönelişine uygun olarak anayasaların da değişime uğraması veya yeniden yazılması kaçınılmaz olduğu kadar da doğaldır.

 

HER PARTİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İSTERKEN BİR ARAYA GELİNMELİDİR

 

Gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte yeni bir anayasa yazılmasının mecburiyet olduğunu göstermektedir. Artık bu bahsi muhkem ve müstesna bir uzlaşma ve demokratik imkanlarla kapatmanın vakti gelmiştir. Her parti yeni bir anayasadan bahsediyor ya da değişmesini öneriyor. O zaman tutarlılık gereği bütün partilerin Anayasa’nın ilk dört maddesine bağlı, vatandaşlık tanımına sadık bir siyasi tutumla bir araya gelmesi milletimizin talep ve beklentisidir.

 

MHP YENİ BAŞTAN ANAYASA YAZIM SÜRECİNE VARDIR

 

Milliyetçi Hareket Partisi yeni baştan anayasa yazım sürecine vardır ve çalışmalarına samimiyetle, önyargısız şekilde başlamıştır. Unutmayalım ki, kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken hepinizi saygıyla selamlıyor, başarılarla dolu bir hafta geçirmenizi temenni ediyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliği, ipe un sermeyin, Cumhur ittifakı hazır, net olunsun, samimiyet, değişiklik elzemdir
Yorumlar
Haber Yazılımı