Bahçeli: Bu Karar Bir Haçlı Organizasyonudur
Haber Detayı
25 Mayıs 2021 - Salı 19:11 Bu haber 2273 kez okundu
 
Bahçeli: Bu Karar Bir Haçlı Organizasyonudur
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Haçlı organizasyonu olan kararın Ülkücülerin ayakları altında çiğnenmeye müstahak olduğunu söyledi.
MHP Haberi
Bahçeli: Bu Karar Bir Haçlı Organizasyonudur

AB ve Üye Ülkelere Ülkücü Hareketi yakında izleme çağrısı yapan Avrupa Parlamentosu'na tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Milletinin işgalcilere karşı başlattığı Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs'ta Ülkücü Hareket'i hedef alarak Türk düşmanlığını gösteren Avrupa Parlamentosu'nun aldığı kararın, Türkiye’nin ve Türk milletinin egemenlik haklarını baskılamaya çalışan bir Haçlı organizasyonu olduğunu ve Ülkücülerin ayakları altında çiğnenmeye müstahak olduğunu söyledi.

 

YENİ BİR DÜNYA DÜZENİ KURULURKEN TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ VE DEMOKRASİ

 

Yeni bir dünya düzeninin şekillendiği 21.yüzyılın ikinci on yılında, elbette ki önce Türk milletinin ve sonra bütün insanlığın istikrar, güvenlik ve huzur içinde yaşamasını arzuluyoruz. Türk milletinin barış ve kardeşlik içinde yeni atılım ve hedeflere hazırlanmasında, milliyetçilik ve demokrasiyi, siyasî ve kültürel çerçevenin iki anahtar kavramı olarak değerlendiriyoruz. Bir toplumun dayanışma, ilerleme, çağın değerlerini yakalama gibi hedeflerini pekiştirecek en önemli unsurun milliyetçilik olduğuna inanıyoruz. Bu milliyetçilik anlayışımız; ırkçılık ve ayrımcılığa şiddetle karşı olup asırları aşıp gelen kültürel ve toplumsal birlik ve beraberliği; gelecekte huzur ve refah içinde ve bir arada yaşamanın da ön şartı gören bir şuurun ifadesidir. Bu yüksek şuur, Türk milleti adıyla tarih boyunca terkip olunan mükemmel milli kimliğin ve kapsayıcı milli kültürden beslenen yapıcı, kaynaştırıcı ve birleştirici değerler manzumesinin muazzam eseridir.

 

MHP'NİN DAYANDIĞI TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ FİKRİYATI

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ayrılma ve farklılaşma üzerine değil, birleşme ve kucaklaşma ülküsü etrafında şekillenmiş; kurucu kahramanlarca, milli devlet, milli kimlik, milli dil ve millet varlığı üzerinde mutabakat sağlanarak yeni devletin dayanakları tesis edilmiştir. MHP'nin dayandığı Türk milliyetçiliği fikriyatı, hiçbir zaman ayrımcı ve uzaklaştırıcı olmamıştır. Bilakis toplumun bütününü temel değerler ekseninde buluşmaya ve uzlaşmaya çağıran bir anlayışın temsilciliğini üstlendiğimiz siyasi tecrübelerle ve tarihi vesikalarla sabittir. Maddi ve manevi mirasını emanet aldığımız İmparatorluk geleneği de aynı kaynaşma kültürünün bir sonucudur. Dahası ülkemizi küresel bir güç yapma hedefimizde takip etmemiz gereken yolun işaret taşlarını göstermektedir.

 

MAZLUM TOPLUMLARI TÜRK MİLLETİNİN HİMEYESİNDE BULUŞTURMAK

 

Yalnız ülkemizin içinde değil, komşu coğrafyalarda ve nihayet yeryüzünün her yöresinde adalet, huzur, barış ve refahta model alınacak ve örnek olacak bir ülkenin varlığı kardeşlik ve kucaklaşma kültürünün seviyesiyle yakından ilgilidir. Sevilen, özenilen, gıpta edilen, himayesi arzulanan, dostluğuna sığınılan bir büyük ülke haline gelmemizin yolu da “bayrağımızın gölgesinde yaşamayı isteyenlerin” sayısını artırmakla, vatanımızı küresel bir cazibe merkezi haline getirmekle mümkündür. Biz, bundan asırlar önce, “kardinal külahını Osmanlı sarığına tercih ederek” milletimizin sinesinde kurtuluş umudu arayan mazlum toplumları, büyük Türk milletinin himayesine sevk eden beşeri çekiciliğin ve buluşmanın peşindeyiz.

 

 ANADOLU COĞRAFYASI SOYDAŞLARIMIZIN SIĞINAĞI OLDU

 

Yerel ve yöresel farklılıkların Türk kültürünün zenginliği içinde görüldüğü bir anlayış üzerinde sağlanacak genel ve kalıcı bir uzlaşmanın, toplumsal barış ve huzur için önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Başı derde düşen, öz yurdunda barınamayan, zulme uğrayan, saldırılara maruz kalan milyonlarca soydaşlarımızın ve akrabalarımızın yüzyıllardır en emin sığınağı hepinizin bildiği ve tarihin şahit olduğu gibi Anadolu coğrafyası ve milletimizin bağrı olmuştur. Aziz milletimiz, çareyi Anadolu’ya sığınmakta bulmuş bütün kardeşlerine mükemmel bir konukseverlikle, gönlünü ve kucağını sonuna kadar açmıştır. Gelenleri kendinden bilerek ekmeklerini ve kaderlerini iftiharla paylaşmış ve bölüşmüştür.

 

ÜLKÜCÜ HAREKAT'I HEDEF ALAN AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN TÜRK DÜŞMANLIĞI

 

Yeryüzündeki bütün milletlerin kardeşliğini ilke edinen bir siyasal düşüncenin şerefli temsilcisi olan MHP'nin; ayrımcı, uzaklaştırıcı ve dışlayıcı olmasının düşünülemeyeceği her türlü izahtan varestedir. Bu vesileyle Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda 19 Mayıs’ta kabul edilen 2019-2020 Türkiye Raporu’nda, AB ve üye ülkelere Ülkücü Hareketi terör örgütleri listesine ekleme ihtimalini araştırma, dernekleri yasaklama ve faaliyetlerini yakından izleme çağrısı ayaklarımızın altında çiğnenmeye müstahaktır. Buram buram Türk ve Türkiye karşıtlığıyla bezenmiş bu sipariş raporun 19 Mayıs’ta kabul edilmesini de manidar bulduğumuzu, bu tarihin özellikle seçildiğini altını çizerek belirtmek isterim.

 

ÜLKÜCÜLERİ TERÖRLE ANMAK SADECE TERÖRİSTLERİN VE TERÖR SEVİCİLERİN HARCIDIR

 

PKK/YPG/PYD’ye müsamahalı davranıp FETÖ’yü koyunlarında besleyen ülkelerin bize karşı ilkel önyargılarını silah gibi kullanmaları basitliktir, değersizdir, acziyettir. Irkçılığın, İslamofobinin, yabancı düşmanlığının hakim olduğu bir coğrafyada Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i terörle bağdaştırma hazırlığı cinnet hali olduğu kadar tarih ve medeniyet cinayetidir. Teröristleri ülkelerinde ağırlayan, ayaklarının altına kırmızı halılar seren ülkelerin akıl ve vicdan tutulması yaşadıkları açıktır. Diyorum ki, Milliyetçi-Ülkücü Hareketi terörle anmak, sadece teröristlerin ve terör sevicilerin harcıdır. Türkiye’nin AB üyeliğini stratejik hedef olarak gördüğü, ilişkilerin müspet yönde ilerlediği bir dönemde, yayımlanan rapor Avrupa değerlerinin inkarıdır.

 

AP'NİN TÜRKİYE RAPORU BİR HAÇLI ORGANİZASYONUDUR

 

Baştan ayağa haksız, hayasız ve hasmane şekilde Türkiye eleştirisinin yer aldığı mezkur raporu kabul etmediğimizi, gıyaben kendilerine iade ettiğimizi, çok net olarak da kınadığımızı millet huzurunda söylemek boyun borcumuzdur. Tek taraflı, temelsiz, yanlı, objektiflikten uzak, hiçbir dayanağı olmayan, Türkiye’nin ve Türk milletinin egemenlik haklarını baskılamaya çalışan rapor bir Haçlı organizasyonudur. Ve bizim nezdimizde yok hükmündedir. MHP'nin demokrasi ve insanlık değerleri konusunda sahip olduğu ilkeler ve müktesebatla hiçbir Avrupa ülkesi boy ölçüşemeyecektir. Onların baktığı yer PKK’nın, YPG’nin, FETÖ’nün sığınıp ikmal yaptığı yılan deliğidir. Çok şükür, oradan bakınca Milliyetçi Ülkücü Hareket’ten rahatsızlık duyulması bizim doğru yolda bulunduğumuzun karinesidir. 

 

BİZ HAKKIN VE HALKIN YANINDAYIZ, HAKİKATİN ÇİZGİSİNDEYİZ

 

Biz hakkın yanındayız, halkın yanındayız, hakikatin çizgisindeyiz. Kem gözler, kötü sözler, kötürüm emeller ne söylerse söylesin, gelecek ay yıldızlı al bayrağın altındadır. Türkiye’nin birliği, refahı ve istikbalinin güvencesi ortak değerler etrafında birleşmekten geçmektedir. Bu milletin şerefi ve haysiyeti, kardeşlik ve kahramanlık üzerine inşa edilmiş milli birliği, milli kimliğidir. Bu değerlerimiz yara alır, kardeşlik ruhumuz sarsılırsa, tezahür edecek sonuçlar çok vahim ve tehlikeli olacaktır. Türk milleti yapay ayrımlara, tehdit saçan çabalara fırsat vermeyerek beraberliğini sonsuza kadar sürdürecektir. Gün, saflarımızı sıklaştırma günüdür. Gün, kucaklaşma günüdür. Kucaklaşmanın adresi cumhurun muhteşem varlığı, Türk milletinin ta kendisidir.

 

AP'NİN RAPORUNUN 19 MAYIS TARİHİNDE YAYINLANMASI MANİDARDIR

 

Avrupa Parlamentosu’nun kabul ettiği rapor aslında malumun bir nevi ilanından başka bir şey değildir. Bunu görmek, bunu bilmek, kara kampanyalara karşı kenetlemek durumundayız. Konuşmamın başından itibaren dile getirdiğim Türkiye üzerinde oynanan oyunların bir parçası da söz konusu raporun 19 Mayıs tarihinde kabul edilerek yayımlanmasıdır. Husumet cephesi kalabalıktır. Nefret salgını Avrupa’ya vebadan daha şiddetli hasar vermektedir. Yunanistan Başbakanı 18 Mayıs 2021 tarihinde, İskece’ye bağlı Paşevik’teki devlet anaokulu öğrencileri ve öğretmenlerine video konferans yoluyla hazmı imkansız ifadeler kullanmıştır. Paşevik’e Pomak Köyü, Türk çocuklarına da Yunan çocukları diyen Miçotakis halt etmiş, hezeyan girdabına düşmüştür. O çocuklar Türk çocuklarıdır. Paşevik’te Pomak değildir.

 

YUNANİSTAN'IN ASİMİLASYONCU POLİTİKALARINA AP NE DİYECEK?

 

Yunanistan hükümetinin bu asimilasyoncu ve faşist politikalarına Avrupa Parlamentosu ne diyecektir? Türk çocuklarına Yunan çocukları demenin ırkçılık olduğu tasdik ve teyit edilmeyecek midir? Mesele Müslüman oldu mu, mesele Türk oldu mu gözleri öfkeyle perdelenenlerin insanlığa söyleyecekleri hiçbir şey yoktur. 21 Mayıs 2021 tarihinde Gazze’de ateşkes ilanından önce 11 gün devam eden İsrail saldırılarında 66’sı çocuk, 39’u kadın olmak üzere 243 masumun ölümüne ses çıkaran, itiraz eden, lanetleyen kaç AB üyesi ülke olmuştur? Güçlünün haklı, haklının güçsüz değerlendirildiği sakat ve sancılı küresel düzen kesinlikle sorgulanmalıdır. 

 

MAZLUMLARIN ÖLMEDİĞİ SÖMÜRÜNÜN OLMADIĞI BİR DÜNYA DÜZENİ ŞARTTIR

 

Adalet ve hakkaniyet üzerine inşa edilmiş, adil ve eşit paylaşımın esas alındığı, mazlumların ölmediği, coğrafyaların sömürülmediği bir dünya düzeni geleceğin huzuru için şarttır. Türkiye meşru insani ve beşeri talepleri seslendirdiği için hedef haline gelmiştir. "Bölge ülkeleri İsrail’in bağımsız Yahudi bir devlet olarak var olma hakkını tanıyana kadar barış olmayacak." diyen Biden ve zihniyeti insanlık karşısında mahcup, hatta mağlup olmadıkça asıl dünya barışa hasret kalacaktır. Eğri bacanın doğru dumanı olmaz. Yolu doğru olanın da yükü ağır olur. Yükümüz ne kadar ağır olursa olsun, kaldıracağız, geleceğin alnına Türk asrını inşallah kazıyacağız.

 

DEVİR DEĞİŞECEK, DEVRAN DÖNECEK VE HESAP GÜNÜ GELECEK

 

Bakınız ne demişti Hz.Mevlana: Gönlünü hoş tut, sabreden erer. Sevenlerin duası her yerde geçer. Huzursuzluk dediğin durmaz gider. Dönecek devrandan şüphen mi var? Devir değişecek, devran dönecek, hesap günü elhak gelecek, sabilerin, emzikli yavruların, kahırlı anaların, acılı babaların gözlerinden sicim gibi akan yaşlar bütün zalimleri teker teker boğacaktır. Dileğim ve Rabbim’den niyazım da budur. Konuşmama son verirken hepinizi bir kez daha hürmet ve muhabbetle selamlıyor, sağlıklı ve başarılarla dolu bir hafta geçirmenizi temenni ediyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun diyorum.
  

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, organizasyon, Ülkücü Hareket, Avrupa, Türk düşmanlığı, ayaklarımızın altındadır, MHP, bu karar, bu çağrı, yeni dünya
Yorumlar
Haber Yazılımı