Ayasofya Camisi Elde Kılıç ile Hutbe Okunarak Açıldı
Haber Detayı
24 Temmuz 2020 - Cuma 15:53 Bu haber 6896 kez okundu
 
Ayasofya Camisi Elde Kılıç ile Hutbe Okunarak Açıldı
Ayasofya Camisi, 86 yıl sonra Fetih geleneğine uygun bir şekilde kılıç ile hutbe okunarak, Erdoğan ve Bahçeli'nin katılımıyla ibadete açıldı.
GÜNDEM Haberi
Ayasofya Camisi Elde Kılıç ile Hutbe Okunarak Açıldı

Ayasofya Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 350 bin vatandaşımızın katılımıyla, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Fetih geleneği olan elinde kılıç ile Cuma hutbesi okuması ve Fethin sembolü Yeşik Sancakların minbere asılmasıyla ibadete açıldı.

 

350 BİN VATANDAŞIN KATILIMIYLA TARİHİ BİR GÜN YAŞANDI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 350 bin vatandaşımızın katılımıyla ibadete açılışı gerçekleşen Ayasofya Camisi, bugün tarihi bir güne ev sahipliği yaptı. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeki dua programına, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski başbakanlardan Tansu Çiller, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kabine üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya katıldı. 

 

CUMA HUTBESİNE ELDE KILIÇ İLE ÇIKILMASI GELENEĞİ

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Fetih geleneği olan elinde kılıç ile Cuma hutbesi okuması ve Fethin sembolü Yeşik Sancakların minbere asılması, tüm dünyaya verilen mesaj olarak değerlendirildi. Hutbeyi okuyan Erbaş'ın sol elindeki kılıç barış mesajı verilmesi olarak değerlendirildi. Fetih geleneğine göre kılıç sağ elde hutbe okunsaydı savaş mesajı anlamına geliyor. Ancak her halukarda, elde kılıç ile hutbe okunması, Fethin mana ve ehemmiyetine uygun olarak tüm dünyaya mesajdır.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN FATİH SULTAN MEHMET HAN'IN KABRİNİ ZİYARETİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayasofya'daki Cuma namazının ardından Fatih Sultan Mehmet'in kabrini ziyaret ederek dualar okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, ''Ayasofya artık aslına döndü, camiydi tekrar cami oldu. Şimdi ilanihaye inşallah cami olarak tüm inananlara hizmete devam eder. Tüm insanlığın bir kültür mirası olarak her dinden insanların gelip gezebileceği bir yer." dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ayasofya Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli, Ali Erbaş, elde kılıç hutbe, Fethin sembolü, İstanbulun Fethi, tüm dünyaya mesaj
Yorumlar
Haber Yazılımı