Ak Parti'den İlker Başbuğ, Fikri Sağlar ve Can Ataklı'ya Dava
Haber Detayı
06 Ocak 2021 - Çarşamba 16:52 Bu haber 1938 kez okundu
 
Ak Parti'den İlker Başbuğ, Fikri Sağlar ve Can Ataklı'ya Dava
Ak Parti tüm teşkilatları ile birlikte, İlker Başbuğ, Fikri Sağlar ve Can Ataklı'nın sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
SİYASET Haberi
Ak Parti'den İlker Başbuğ, Fikri Sağlar ve Can Ataklı'ya Dava

Ak Parti, 81 İl ve 979 İlçe Teşkilatı ile birlikte, Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, CHP'li Fikri Sağlar ve Gazeteci Can Ataklı'nın Darbe, Başörtüsü ve Türkiye'de doğal afet olması için beddua etme sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

 

GENELKURMAY ESKİ BAŞKANI İLKER BAŞBUĞ NE DEDİ?

 

Askerin memnun olmadığı veya ekonominin iyi olmadığı demokrasilerde darbesiz tek çıkış yolun erken seçim olduğunu belirten Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, yaptığı açıklamada, ''Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu.'' dedi.

 

FİKRİ SAĞLAR BAŞÖRTÜLÜ HAKİMLER HAKKINDA NE DEDİ? 

 

Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu bir proğramda 28 Şubat olaylarını gündeme getiren CHP'li Fikri Sağlar, yaptığı açıklamada, ''Kendimden söylemek istiyorum. Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde, benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var.'' demişti.

 

GAZETECİ CAN ATAKLI NE DEDİ?

 

Gazeteci Yazar Can Ataklı, ''Erdoğan seçimle gitmez'' başlığıyla sosyal medyadan paylaştığı açıklamada, ''Erdoğan'ın seçimle gitme ihtimali yok. Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Darbe, hem de bugünün şartlarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor. Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım. Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket. Çok büyük sel, çok büyük yangınlar. Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi. Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi.'' demişti.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak Parti, tüm teşkilatları ile birlikte, İlker Başbuğ, Fikri Sağlar, Can Ataklı, dava açtı, suç duyurusunda, bulundu, 81 İl teşkilatı, 979 ilçe teşkilatı, darbe, başörtüsü
Yorumlar
Haber Yazılımı