Adanalı Necdet Ünüvar Ankara Üniversitesi Rektörü Oldu
Haber Detayı
14 Ağustos 2020 - Cuma 12:09 Bu haber 5191 kez okundu
 
Adanalı Necdet Ünüvar Ankara Üniversitesi Rektörü Oldu
Ak Parti Adana eski Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi Rektörü olarak atandı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adanalı Necdet Ünüvar Ankara Üniversitesi Rektörü Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan Kararname ile dört dönem Ak Parti Adana Milletvekilliği yapan Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi Rektörü olarak atandı. 

 

NECDET ÜNÜVAR'IN ÖZGEÇMİŞİ

 

Adana'nın Ceyhan ilçesinde dünyaya gelen Necdet Ünüvar, İlk, Orta ve Lise öğrenimini Erdemli'de tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Mardin SSK Dispanseri, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde önemli görevlerde bulunan Necdet Ünüvar, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Profesör oldu. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden sonra siyasete atılan Necdet Ünüvar, 23, 24, 25, 26. Dönem Ak Parti Adana Milletvekilliği yaptı. Evli ve üç çocuk babası olan Necdet Ünüvar, son olarak Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi olarak görev yaparken, Ankara Üniversitesi Rektörü olarak atandı.
 
 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, Ak Parti Eski Milletvekili, Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi, Adana Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı