Türkiye Kamu-Sen'den Sözleşmelilere Kadro Talebi
Haber Detayı
03 Şubat 2021 - Çarşamba 11:10 Bu haber 9509 kez okundu
 
Türkiye Kamu-Sen'den Sözleşmelilere Kadro Talebi
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, güvencesi olmayan tüm personel kadroya geçinceye kadar mücadele edeceklerini söyledi.
GÜNDEM Haberi
Türkiye Kamu-Sen'den Sözleşmelilere Kadro Talebi

Aynı işi yapan personelin farklı statü ve haklarla çalıştırılmasına tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2011 ve 2013 yıllarında sözleşmeli personelere kadro verilmesini hatırlatarak, istisnasız tüm güvencesiz personelin kadroya geçirilmesi için çalıştıklarını ve kadro verilinceye kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

 

AYNI İŞİ YAPAN PERSONELİN FARKLI STATÜ VE HAKLARLA ÇALIŞMASI ADALETSİZLİKTİR

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türkiye Kamu-Sen olarak en büyük arzumuz, insan onuruna yaraşır iş, bütün kamu çalışanlarının sevdikleriyle bir arada yaşama hakkına kavuşmasıdır. İş güvencesi, tayin, kurum değişikliği, aile birliği, görevde yükselme gibi haklardan mahrum bir istihdam modeli kabul edilemez. Aynı okuldan mezun olmuş, aynı sınava girmiş, aynı işi yapan personelin farklı statülerde, farklı haklarla çalıştırılması adalet ve eşitlik ilkesine aykırıdır. Sözleşmeli personel bile kendi içinde süresiz, 5393’e tabi, 3+1’e tabi, 4/C’den 4/B’ye geçenler şeklinde ayrımcılığa tabi tutulurken kamu hizmetlerinde etkinliğin, personel sisteminde istikrarın, iş yaşamında adaletin sağlanması imkansızdır. Kamuda tek model kadrolu istihdam olmalıdır.'' dedi.

 

SÖZLEŞMELİLERE KADRO VERİLENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Kamu personel sisteminde istikrar ve adaleti sağlamanın tek bir yolu vardır; o da çok başlı yapıyı sonlandırmak ve tüm güvencesiz sözleşmeli personeli kadroya geçirmektir. Sözleşmeli personele kadro, keyfiyet değil gerekliliktir. Kamu çalışanları harfler ve rakamlarla bölünmeyi değil aileleriyle bir arada, adil, güvenceli ve kadrolu bir çalışma hayatını fazlasıyla hak ediyor. Sözleşmeli istihdam kamunun kanayan yarasıdır. İstisnasız tüm güvencesiz personel kadroya geçirilmeli bu drama son verilmelidir. Sözleşmelilere 2011 ve 2013 yıllarında kadro verildi. Şimdi neden olmasın. Sözleşmelilere kadro verilene kadar mücadeleye devam edeceğiz.'' dedi.

 

Resim

 


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye KamuSen, Genel Başkanı, Önder Kahveci, güvencesi olmayan, tüm personele kadro, kadro talebi, sözleşmeli peronele kadro, eşitlik ilkesi
Yorumlar
Haber Yazılımı