Sağlık Bakanı Koca'dan Adana'ya Dördüncü Uyarı
Haber Detayı
09 Aralık 2020 - Çarşamba 10:47 Bu haber 5589 kez okundu
 
Sağlık Bakanı Koca'dan Adana'ya Dördüncü Uyarı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 13 günde Adana'yı coronavirüs salgını artışı konusunda dördüncü kez uyardı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Sağlık Bakanı Koca'dan Adana'ya Dördüncü Uyarı

Dört İlin Valileri, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanları ile online görüşerek toplantı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirüs salgınının artışı ve yoğun bakım doluluk oranlarını değerlendirerek, Adana ve üç İlimize karşı karşıya kalınan riskler konusunda uyarılarda bulundu. Bakan Koca'nın Adana'yı, son 13 gün içerisinde 27 Kasım, 3 Aralık, 5 Aralık ve 8 Aralık tarihlerinde dördüncü kez uyarması, Adanalıların Coronavirüs salgınında riskinin devam ettiğini gösterdi. 

 

AĞIR HASTA YÜKÜ ARTIYOR

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Adana, Mersin, Hatay ve İzmir Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla online görüşerek durumu tekrar gözden geçirdik. Bu illerimizde sabit vaka artışı var, ağır hasta yükü artıyor. Sırasıyla Hatay, Mersin, Adana ve İzmir’de risk devam ediyor.'' dedi.

 

YOĞUN BAKIM VE YATAK DOLULUK ORANLARI

 

Yoğun bakım doluluk oranı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''İzmir'de yatak doluluk oranı 59, yoğun bakım doluluk oranı 83. Adana'da yatak doluluk oranı 62, yoğun bakım doluluk oranı 81. Mersin’de yatak doluluk oranı 58, yoğun bakım doluluk oranı 84. Hatay'da yatak doluluk oranı 64, yoğun bakım doluluk oranı 89. Yerel ilave tedbirler hızlı ve zamanında devreye girince sonuç almak daha kolay. Sorumluluk hepimizin. Ara vermeden mücadeleye devam edelim; birlikte kazanacağız.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sağlık Bakanı, Fahrettin Koca, son 13 günde, Adanalılara, coronavirüs salgını uyarısı, dördüncü kez, yoğun bakım, doluluk oranları, yatak doluluk oranı
Yorumlar
Haber Yazılımı