Moldova Cumhurbaşkanı: Rus Askeri Ülkemizi Terketsin
Haber Detayı
21 Kasım 2020 - Cumartesi 12:26 Bu haber 28320 kez okundu
 
Moldova Cumhurbaşkanı: Rus Askeri Ülkemizi Terketsin
Moldova'nın Türk Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Rusya'nın Moldova sınırları içerisinde bulunan Transdinyester bölgesinden askerlerini çekmesini istedi.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Moldova Cumhurbaşkanı: Rus Askeri Ülkemizi Terketsin

Moldova'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilen aslen Gagauz Türklerinden olan eski Başbakan Maia Sandu, Moldova sınırları içerisinde bulunan Transdinyester bölgesinde bulunan Rus askeri birliklerinin ülkeyi terketmesini istedi.

 

RUS ASKERLERİ MOLDOVA TOPRAKLARINI TERKETMELİDİR

 

Moldova'nın Türk Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Moldova içinde tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve Birleşmiş Milletler üyesi devletler tarafından tanınmayan Transdinyester bölgesiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Rusya, Transdinyester bölgesini ücretsiz doğal gaz dahil çeşitli yöntemlerle destekliyor. Moldova sınırları içerinde bulunan bu bölgede Rus askeri birlikleri bulunmaktadır. Bu mesele barışçıl yollarla çözülmesi gerekir. Ülkenin yeniden toprak bütünlüğünü sağlaması için Rus askeri birliklerinin Moldova topraklarından tamamen çıkarılması gerekir.'' dedi.

 

UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMALIDIR

 

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden Kırım sorunu konusunda Ukrayna'nın toprak bütünlüğü savunan Moldova'nın Türk Cumhurbaşkanı Maia Sandu, ''Moldova ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi gerekir. Avrupa Birliği hedefi için daha aktif şekilde etkileşimde olunması gerekir. Ukrayna'nın Kırım konusundaki toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyuyorum.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Moldova Türk Cumhurbaşkanı, Maia Sandu, Rus askeri terketsin, Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Transdinyester bölgesi, Kırım sorunu, Ukrayna, Rusya
Yorumlar
Haber Yazılımı