MHP'li Yönter: Başka Siyasi Partileri Referans Almayız
Haber Detayı
29 Aralık 2021 - Çarşamba 10:16 Bu haber 3575 kez okundu
 
MHP'li Yönter: Başka Siyasi Partileri Referans Almayız
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP'nin Milli Ekonomi Modeli hazırlama çalışmalarına kulp takan siyasi partiye tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yönter: Başka Siyasi Partileri Referans Almayız

Daha önce Hükümetin Milli Ekonomi Modeli hazırlama çalışmalarını da küçümseyerek hedef alan ve şimdi de MHP'nin çalışmalarından dolayı kendilerinin ön plana çıkması gayretkeşliğine soyunan BTP  Genel Başkan Yardımcısı Emre Polat'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, suni ve kısır polemiklerle kimseyle rekabet veya kör dövüşü içinde olmadan ekonomideki gelişmeleri değerlendirip Türkiye'nin geleceğine ışık tutmaya çalıştıklarını belirterek, Milli Ekonomi Modeli hazırlama çalışmalarında BTP'nin çalışmalarını referans almadıklarını söyledi.

 

MHP'NİN EKONOMİ KOMİSYONU 3. TOPLANTISINI YAPTI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter başkanlığında çalışmalarına başlayan ve 24 Eylül tarihinde ilk toplantısını yapan MHP Ekonomi Komisyonu, Milli Ekonomi Modeli hazırlamak maksadıyla üçüncü toplantısını Ataşehir'de yaptı. Akademisyenler ve iş insanlarından oluşan MHP Ekonomi Komisyonu'nun çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ''Ekonomi Komisyonumuz üçüncü yemekli çalışma toplantısını İstanbul Ataşehir’de gerçekleştirdi. Saygıdeğer Hocalarıma, bu toplantıda misafirimiz olan ve düşüncelerini bizimle paylaşan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sayın Şekib Avdagiç’e şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

 

BTP, MHP'NİN MİLLİ EKONOMİ MODELİ HAZIRLAMA ÇALIŞMASINI HEDEF ALDI

 

MHP'nin Milli Ekonomi Modeli hazırlama çalışmalarından kendilerine pay çıkarmak isteyen Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emre Polat, MHP'li Yönter'e sosyal medyadan verdiği cevapta, ''Kusura bakmayın Sayın İzzet Ulvi Yönter, 3 toplantı yapmışsınız ama boşuna. Çünkü Milli Ekonomi Modeli 2005’te yazıldı, tartışıldı, onaylandı, tescillendi ve dünyanın neredeyse yarısı kullanmaya başladı. Haydar hocanın ismini anmadan yaptığınız bu iş hiç hoş olmamış, yakışmamış. Şöyle deseydiniz şeref duyardık Sayın Yönter: merhum Haydar Baş hocanın Milli Ekonomi Modeli ışığında biz de böyle bir çalışma yaptık.'' dedi.

 

MHP'Lİ YÖNTER'DEN BTP'Lİ EMRE POLAT'A CEVAP

 

Daha önce Hükümetin Milli Ekonomi Modeli hazırlama çalışmalarını da küçümseyerek hedef alan ve şimdi de MHP'nin çalışmalarından dolayı kendilerinin ön plana çıkması gayretkeşliğine soyunan BTP'li Emre Polat'a cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ''Sayın Polat neyin yakışıp yakışmadığını millet takdir eder. Yine de teşekkür ederim. Merhum Haydar Baş Hoca’yı rahmetle anıyorum. Biz zarfla değil mazrufla ilgileniyoruz. Kabuğa değil öze bakıyoruz. İsimden ziyade maksada odaklanıyoruz. Bugüne kadar merhumun değerli eserini okuma fırsatımız olmadı. İhtiyaç hasıl olursa çalışmalar esnasında bakarız. Amacımız ülkemize ve milletimize hizmettir. Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar. Millete sevdalı yürekler toplu atar. Biz bir model geliştirmeyi hedefledik. Bunun da milli olmasını diledik.'' dedi.

 

MİLLİ EKONOMİ MODELİ ÇALIŞMAMIZDA BTP'Yİ REFERANS ALMADIK

 

Milli Ekonomi Modeli hazırlama çalışmalarında BTP'nin çalışmalarını referans almadıklarını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ''Hayırlı bir çalışma içindeyken suni ve kısır polemiklere düşmekten özenle sakındık. Bizim niyetimiz halistir, hasbidir, sizinkinin de öyle olduğuna inanmak istiyorum. Çalışmamız bittikten sonra gerekirse herkesle paylaşırız. İsim şu olmuş, bu olmuş bize göre mühim değildir. Geleceğimize ışık tutalım, ekonomideki gelişmelere bir yorum getirelim, üstümüze düşeni yapalım. Liderimizin talimatları kapsamında arzumuz budur. Teknik olarak bir model üzerinde çalışıyoruz. Bize özgü, bizi anlatan. Yoksa kimseyle rekabet veya kör dövüşü içinde değiliz. Modelinizden belki de istifade ederiz. Ancak referansımız asla siz olmadınız. Özgün, orijinal, değerli hocalarımızın birikimleriyle, milli ve manevi değerlerle örülmüş bir çalışmanın gayesini taşıyoruz. Biz isimde değiliz, istikbalin ve istiklalin derdindeyiz! Selametle.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzzet Ulvi Yönter, MHP, Milli Ekonomi Modeli, hazırlama çalışmaları, kulp takan, siyasi parti, referans almadık, akademisyen, sanayici
Yorumlar
Haber Yazılımı